Tilapia z pomidorami, czarnymi oliwkami i kukurydzą
Tilapia z pomidorami, czarnymi oliwkami i kukurydzą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 329 kalorii, 27g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.99 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz filety tilapia, uszy kukurydza, oliwa z oliwek i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Tilapia pieczona z pomidorami i oliwkami, Pieczona Tilapia z pomidorami, oliwkami i kaparami, oraz Tilapian En Papillote z pomidorkami koktajlowymi, papryką i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Czosnek gotować w oleju przez 1 minutę. Pomidory pokrojone w kostkę wymieszać z sokiem, 3/4 szklanki wina, czarnymi oliwkami i kukurydzą. Gdy sos jest gorący, umieścić filety na wierzchu, i łyżką trochę mieszanki pomidorowej nad rybą. Przykryć i gotować przez 20 do 25 minut, lub aż ryby płatki łatwo widelcem. Jeśli sos zacznie wysychać, dodaj dodatkowe 1/4 szklanki białego wina.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.