Bombay Aloo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Bombay Aloo spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 170 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz chili w proszku, mielony kminek, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj aloo chole lub Aloo Chana masala, jak zrobić pendżabski aloo chole, aloo 65 lub ziemniak 65, jak zrobić aloo 65 / aloo s, oraz dum aloo, jak zrobić Dum aloo / dum aloo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić ziemniaki i gotować przez 10 minut lub aż częściowo ugotowane. Nie mogą być zbyt miękkie, bo zamienią się w papkę. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Tymczasem cebulę pokroić w plasterki i czosnek pokroić w kostkę.
Pomidory, pastę pomidorową, zioła, czosnek i cebulę wymieszać w naczyniu żaroodpornym.
Dodać kostki ziemniaczane do mieszaniny i mieszać je ostrożnie, aż pokryte. Margarynę cienko pokroić i ułożyć na wierzchu naczynia.
Piec przez 20-25 minut, aż ziemniaki będą miękkie i ugotowane.