Bolognese z różnicą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc daj Bolognese z różnicą spróbować. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,06 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 488 kalorii. 25 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka suszonych na słońcu pasty pomidorowej, bulion wołowy, liście bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Różnica między Panettone a…, Piec różnicę z OXO, oraz Jaka jest różnica między makaronami a Makaronikami.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę na dużej patelni i gotować posiekaną cebulę, czosnek i posiekany seler przez 3-4 minuty na średnim ogniu, aż cebula lekko zmięknie. Wskazówka w chudej mielonej wołowiny i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 3-4 minut, aż rumiane na całym. Wymieszać suszoną na słońcu pastę pomidorową i gotować przez 1 minutę.
Dodać pokrojone pomidory.
Wywar wołowy wlać do pustej puszki z pomidorami, pokręcić dookoła i dodać do patelni. Wymieszać z pestkami czarnych posiekanych oliwek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, następnie przykryć i gotować delikatnie przez 35-40 minut, aż bardzo miękkie. Dobrze doprawić i wymieszać z garścią świeżych rozdartych liści bazylii.
Wymieszać z gotowanym spaghetti i podawać.