Boczek kanadyjski glazurowany pomarańczowo
Boczek kanadyjski w glazurze pomarańczowej może być właśnie przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukałeś. To danie główne ma 168 kalorii, 15 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,08 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką mielony kardamon, grubo mielony pieprz, bekon kanadyjski i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 43%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Popovers z czarnego pieprzu wypełnione serem Vermont i jajecznicą ziołową oraz bekonem kanadyjskim glazurowanym klonowo-musztardowym, bekonem kanadyjskim lub boczkiem peameal i kanadyjską Strata z bekonem.
Instrukcje
W 11-calowym. x 7 cali blachę do pieczenia pokrytą sprayem kuchennym, ułóż boczek w dwóch rzędach, nakładając na siebie plastry.
W małym rondlu wymieszaj sok pomarańczowy, 4 łyżki brązowego cukru, musztardę, kardamon i pieprz, aż się połączą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotuj przez 1 minutę.
Polać boczkiem; na wierzchu ułożyć liście laurowe.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325°C przez 20-25 minut. Wyrzuć liście laurowe i wszystkie soki z patelni z wyjątkiem 1/4 szklanki.
Posyp boczek pozostałym brązowym cukrem.
Podpiekaj 4 cale od ognia przez 3-5 minut lub do momentu, aż boczek będzie zeszklony i musujący.