Bochenek Z Cynamonem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj bochenka z cynamonem. Ten przepis służy 12 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką margarynę, sól, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Spróbuj Bochenek Żurawinowy, Bochenek Żurawinowy, oraz PHILADELPHIA Swirl Loaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz żółtko i 1 łyżeczkę wody w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać 1 łyżkę mieszaniny żółtka do białka jaja, dobrze mieszając. Przykryć i schłodzić pozostałą mieszaninę żółtkową.
Połączyć drożdże i ciepłą wodę w dużej misce; odstawić 5 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Wymieszać 1 szklankę mąki, mieszaninę białka jaja, 1 1/2 łyżki masła, miód i sól do mieszaniny drożdży; mieszać 1 do 2 minut lub do dobrze wymieszane. Wymieszaj 1 3/4 szklanki mąki, aby uformować sztywne ciasto.
Posypać powierzchnię roboczą pozostałą mąką. Ciasto wyłożyć na mąkę i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 5 minut).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Dziurkować ciasto w dół; obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię i lekko ugniatać 4 lub 5 razy.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 14 x 7 cali.
Ciasto posmarować 1 łyżką roztopionego masła.
Połącz cukier i cynamon w małej misce.
Posypać ciasto mieszaniną cynamonu.
Zwinąć prostokąt mocno, zaczynając od krótkiego boku i mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Umieścić ciasto, szew stronie w dół, w 8 x 4-calowy patelni Bochenek pokryty sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Delikatnie posmaruj wierzch bochenka schłodzoną mieszaniną żółtka.
Piec w 375 przez 30 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Natychmiast wyjąć chleb z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.