Black Bean Chili
Black Bean Chili to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 22g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.19 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jeśli masz sól, kolendra, krem, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Black Bean Chili, Black Bean Chili, oraz Black Bean Chili.
Instrukcje
Na patelni 3-do 4-quart na średnim ogniu, gotować cebulę i czosnek w oliwie z oliwek, często mieszając, aż cebula będzie wiotka i zaczyna brązowieć, 6 do 8 minut.
Dodaj fasolę, pomidory i ich sok, kminek, i 1/2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, do mieszania smaków, o 15 protokół.
Wymieszać z kolendry, chipotle czysty, i ocet ryżowy.
Dodać sól do smaku. Łyżka chili równo na cztery miski i top każdy z 1 łyżka kwaśnej śmietany i, w razie potrzeby, z salsą pomidorową do smaku.
Aby chipotle czysty, wir 7-uncja puszka chipotle chili, w tym SOS adobo, w blenderze lub robota kuchennego, aż gładka.
Zeskrobać do plastikowego pojemnika i przechowywać hermetycznie w lodówce do 1 tygodnia lub w zamrażarce przez kilka miesięcy.