Biszkopt z karmelizowanymi orzechami laskowymi

Biszkopt z karmelizowanymi orzechami laskowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj biszkoptów z karmelizowanymi orzechami laskowymi. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 40 i kosztuje 45 centów za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz koszerną sól, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Plastry lodów z karmelizowanymi orzechami laskowymi, Zupa kalafiorowa z karmelizowanymi jabłkami i orzechami laskowymi, oraz Karmelizowane gruszki z prażonymi orzechami laskowymi i czekoladowym sorbetem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Ułóż orzechy laskowe w jednej warstwie na wyłożonej silikonem blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Umieść tacę w środku piekarnika i gotować, aż trochę przeszłości jasnobrązowy, 8 do 10 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Podgrzej dużą patelnię ze stali nierdzewnej na średnim ogniu. Upewnij się, że patelnia jest sucha i czysta, aby uniknąć zanieczyszczeń lub wody wpływającej na karmel, który masz zamiar zrobić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać cukier. Lekko wstrząsnąć patelnią, aby rozprowadzić cukier w równej warstwie na dnie patelni. Obniżyć ogień i mieć oko na cukier, jak topi się i zaczyna się brązowy. Podnieś patelnię i od czasu do czasu obracaj cukrem, gdy się topi. Nie mieszać z żadnymi przyborami. Wszelkie zanieczyszczenia na naczyniu mogą również zakłócać cukier, gdy się topi.*
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Przygotuj blachę do pieczenia wyłożoną matą silikonową lub pergaminem. Spryskaj warstwę sprayu nonstick na pergaminie, jeśli używasz. Odstawić. Gdy orzechy laskowe lekko ostygną, a karmel jest jasnobrązowy, użyj czystej łyżki, aby wymieszać orzechy laskowe w karmelu. Spryskaj łyżkę nieprzywierającym sprayem, aby cukier nie przyklejał się do końca łyżki podczas pracy. Orzechy wymieszać, zalać cukrem. Użyj łyżki, aby zgarnąć orzechy laskowe i rozłożyć je na wyłożonej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Rozłóż je najlepiej jak potrafisz bez tworzenia dużych grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Posypać odrobiną soli. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
9
W średniej misce ubić jajka, ekstrakt migdałowy i skórkę z cytryny. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
W innej misce przesiać razem 1/4 łyżeczki soli koszernej, mąki, proszku do pieczenia, sody oczyszczonej i cynamonu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Mąkę wymieszać z mieszanką jajeczną. Użyj rąk, aby zakończyć łączenie mokrych i suchych składników. Orzechy laskowe rozbijamy i kroimy grubo, a połowę z nich delikatnie przerabiamy na ciasto. Zachowaj pozostałą połowę na podjadanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(Keebler)(Keebler)
12
Przygotuj blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem i lekko spryskaj sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
13
Ciasto podzielić na 2 równe części. Za pomocą rąk wyjąć ciasto na lekko posypaną mąką płaską powierzchnię. Uformuj każdą połowę ciasta na kształt bochenka o szerokości około 2 cali i długości około 12 cali. Powinny wyglądać jak 2 bochenki chleba. Starannie ułożyć 2 bochenki, obok siebie, na blasze do pieczenia. Aby uzyskać optymalne pieczenie, pozostaw jak najwięcej miejsca między bochenkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
14
Umieść blachę do pieczenia na środku piekarnika i piecz, niezakłócony, przez 25 do 30 minut. Ciasto powinno być jasnobrązowe i może wzrosnąć trochę, jak gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
15
Wyjąć z piekarnika i umieścić na płaskiej powierzchni do ostygnięcia. Wyłącz piekarnik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
16
Po ostygnięciu, za pomocą ząbkowanego noża, delikatnie zobaczył bochenek na 1/2-calowe plastry grubości, pocięte pod kątem. Ułóż plasterki na blasze do pieczenia, pokrój boki w górę, w jednej warstwie. Powinno być trochę miejsca między każdym kawałkiem. To będzie prawie czuć się jak bochenki są 2 zagadki, które można rozebrać przez cięcie, a następnie umieścić z powrotem razem na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
17
Powrót blachy do piekarnika. Pozwól im usiąść w piekarniku przez 10 minut. Spowoduje to, że biszkopty będą jędrne i tosty, ale tylko nieznacznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiscottiBiscotti
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
18
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
19
Podawać z twarogiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lemon CurdLemon Curd
20
W dużym garnku ze stali nierdzewnej ubijamy jajka, cukier granulowany, skórkę cytrynową i skórkę pomarańczową. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina rozjaśni się w Kolorze, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
21
Wlać sok z cytryny i sok pomarańczowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
22
Umieść garnek na małym ogniu i gotuj i stale mieszaj, aż mieszanina zacznie gęstnieć. Uważaj, aby zeskrobać boki garnka, aby twarog nie tworzył skorupy na krawędziach lub przypalił się podczas gotowania. Po kilku minutach zacznij stopniowo ubijać plastry masła. Gdy całe masło jest zintegrowane, wyjmij garnek z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
23
Przenieść twaróg do innej miski do ostygnięcia, a następnie przykryć szczelnie warstwą folii. Plastik należy umieścić bezpośrednio na wierzchu twarogu, aby zapobiec tworzeniu się skóry podczas stygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
24
Podawać w misce obok biszkoptów do dunkingu lub rozprzestrzeniania się na biszkopty jak dżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiscottiBiscotti
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia0
Magazyn