Biszkopt Pomarańczowy
Pomarańczowy Biscotti może być tylko deser szukasz. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 92 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mąki, masła, proszku do pieczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Biszkopty Pomarańczowo-Orzechowe, Cranberry Orange Biscotti, oraz Czekolada Pomarańcza Biscotti.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tosty migdały na złoty kolor.
Niech migdały ostygną, a następnie posiekać na kawałki 1/4 cala.
Ustaw temperaturę piekarnika na 325 stopni F (165 stopni C).
Masło i cukier zmiksować na gładką masę. Ubić jajka na gładko. Skórkę z pomarańczy, dodać do mieszaniny i dobrze wymieszać.
Dodać likier o smaku pomarańczowym i cynamon.
Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Beat aż tylko mieszane. Wymieszać posiekane migdały. Ciasto podzielić na pół na lekko posypanej mąką desce i uformować w długie rolki o średnicy około 2 cali i długości 10 cali.
Ustaw rolki na blasze ciastek i piecz przez około 25 minut, lub do momentu, gdy będą brązowe na wierzchu.
Niech rolki ostygną przez 5 minut, a następnie pokroić po przekątnej 1/2 cala grubości.
Połóż plastry z powrotem płasko na blasze ciastek i gotuj przez kolejne 10 minut. Odwróć biszkopty i gotuj przez kolejne 10 minut.
Ostudzić na stojakach z drutu. Jeśli trzymasz je w hermetycznym pojemniku, będą trzymać przez miesiące.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.