Bison Tri-Tip z Chimichurri
Bison Tri-Tip z Chimichurri może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 82 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 6G białka, oraz 29g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek w proszku, świeżo popękany pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Bistec Argentino al Chimichurri (stek z sosem Chimichurri), Najlepsze Chimichurri: Chimichurri marynata & SOS stek, oraz Stek z sosem Chimichurri (Carne con Chimichurri) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz tri-tip z olejem i przyprawami w 1-gal. zamykana plastikowa torba. Chill około 24 godzin.
Weź torbę z lodówki około 1 godziny przed gotowaniem. W międzyczasie Ustaw żeliwną patelnię lub dużą żeliwną patelnię na grillu i rozgrzej Grill do wysokiej (450 do 550).
Połóż Tri-końcówkę na gorącej patelni. Przykryć grilla i gotować, obracając raz lub dwa razy, aż mięso będzie głęboko brązowy i natychmiastowy odczyt termometr osiągnie 130 (średnio rzadkie; nie overcook), 15 do 20 minut łącznie.
Przenieś tri-tip na deskę, namiot z folią i pozostaw 10 minut. Pokroić w poprzek ziarna i podawać z chimichurri.
Chimichurri: w robocie kuchennym Puls 2 łyżki. ocet balsamiczny, 1/2 szklanki zapakowanej natki pietruszki, 7 ząbków czosnku, 1/3 szklanki zapakowanych świeżych liści rozmarynu, 2 łyżki. świeże liście oregano, 1 łyżka. sok z cytryny i 1 1/2 łyżeczki. każdy czerwony płatki chile i sól morska grubo posiekać. Podczas pulsowania wlać 2/3 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Niech SOS odpocząć co najmniej 1 godzinę; lub schłodzić do 3 dni, a następnie doprowadzić do temperatury pokojowej.
* Znajdź żubra u dobrze zaopatrzonych rzeźników.
Co: Argentyński styl gotowania na gorącej patelni (plancha) nad grillem. Szef kuchni Jay Bentley z Open Range w Bozeman, Montana, gotuje la plancha od dziesięcioleci i daje nam swoje wskazówki.
Dlaczego: szybko tworzy równomierny sear, dla mięsa, które jest chrupiące na zewnątrz, soczyste w środku. Plus, kapanie marynaty pobyt na plancha, zamiast uderzając węgle. Łosoś Grill, cebula, i cukinia w ten sposób zbyt.
Zacznij: każda żeliwna patelnia lub patelnia będzie działać; lubimy te przez Lodge (lodgemfg.com). aby uzyskać więcej przepisów na plancha, zobacz Open Range Jay Bentley i Patrick Dillon (Running Press, 2012; $33).