Bigoli z kaczką Ragu może być dobrym przepisem na poszerzenie pola przepisu na danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 75g białka, 43g tłuszczu i w sumie 1184 kalorii. Za $6.93 za porcję, ten przepis okładki 52% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką udka i uda z kaczki, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Milky Way Brownie Bites jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rigatoni z kaczką Ragù, Spaccatelle Z Kaczką Ragu, oraz Garganelli z kaczką Ragu dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Umyj udka kaczki i usuń cały tłuszcz. Osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
2
W zapiekance z grubym dnem lub holenderskim piekarniku rozgrzej oliwę do wędzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Dodaj udka kaczki i gotuj, aż się zarumienią ze wszystkich stron i wyjmij, około 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
4
Dodaj cebulę, marchewkę, czosnek i seler i gotuj, aż zmiękną, około 7 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
5
Dodaj wino, pomidory, bulion drobiowy i suszone grzyby i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Suszone
Rosół Z Kurczaka
Pomidor
Wino
6
Dodaj udka kaczki i wróć do wrzenia, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Kaczki
7
Zdejmij nogi kaczki i pozostaw do ostygnięcia. Wyciągnij całe mięso z kości i wróć do garnka, bez kości. Dusić bez przykrycia przez 30 minut lub do uzyskania dość gęstej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Noga Kaczki
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Napełnij duży garnek 6 litrami wody i dodaj 2 łyżki soli. Gotuj bigoli do "al dente", około 8 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Podgrzej SOS, odcedź makaron i wrzuć na patelnię. Rzuć, aby pokryć i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Aby zrobić ciasto: zrób kopiec mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrób dołek na środku mąki i dodaj jajka i mieszankę mleka. Za pomocą widelca ubij jajka i mieszankę mleka i zacznij dodawać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Jajko
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
11
Gdy rozszerzasz studnię, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni. Nie martw się, że ta początkowa faza wygląda niechlujnie. Ciasto połączy się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
12
Zacznij wyrabiać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy uzyskasz spójną masę, wyjmij ciasto z deski i zeskrob resztki chrupiących kawałków. Odrzuć te bity. Lekko posmaruj deskę mąką i kontynuuj ugniatanie jeszcze przez 3 minuty. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając o odkurzeniu deski w razie potrzeby. Zawiń ciasto w folię i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
13
Aby zrobić Bigoli: zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i ciasne, i odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
14
Uwaga: nie pomijaj części ugniatającej lub spoczynkowej tego przepisu. Są niezbędne do lekkiego makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
15
Pokrój ciasto na 6 kawałków i przeprowadź każdy kawałek przez maszynę do mięsa ustawioną na najmniejszy rozmiar wytłaczania. Gdy makaron wyjdzie, pokrój go na 12-calowe kawałki i natychmiast posyp mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Makarony
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młynek Do Mięsa
16
Rozłóż na blasze posypanej mąką kukurydzianą, uważając, aby pasemka były oddzielone. Zakończ wszystkie 6 sztuk w ten sam sposób.