Bietole al Forno: Prażone buraki ze szparagami
Bietole al Forno: Prażone buraki ze szparagami wymagają ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szparagów spears jumbo, sól koszerna, parmigiano-reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Rigatoni Al Forno (pieczone Rigatoni) z prażonymi szparagami i na, Włoski Królik pieczony (Coniglio al Forno), oraz Patate al forno (Włoskie ziemniaki pieczone w piecu).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F
Rozłóż sól koszerną na blasze ciastka wystarczająco dużej, aby pomieścić buraki i umieść nieobrane buraki na soli.
Wstawić do piekarnika i gotować przez 45 minut. W międzyczasie odetnij drzewiasty dolny cal szparagów i obierz ostatnie trzy cale DNA łodygi i odstaw na bok. Po upływie 45 minut otwórz drzwiczki piekarnika i ostrożnie ułóż szparagi wokół buraków na wierzchu soli. Powrót do piekarnika i gotować 15 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika i wyjąć szparagi na talerz.
Skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek i posypać odrobiną soli na patelni. Pozostawić buraki do ostygnięcia 5 minut, a następnie obrać je.
Pokroić obrane buraki w 1/4-calową kostkę i umieścić w misce kuchennej. Buraki zalać octem i pozostałą oliwą, doprawić solą i pieprzem.
Dodaj frisee do miski z burakami i wrzucić dobrze wymieszać. Na szparagach ułożyć mieszaninę buraków i podsmażyć, ogolić kawałki Parmigiano i podawać.