Bibimbap w domu

Bibimbap w domu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Bibimbap w domu. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1055 kalorii, 29g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, jajka sadzone, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bibimbap, Bibimbap, oraz Bibimbap.

Instrukcje

1
Pierwsze 6 składników ubić w misce amedium.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Dodać wołowinę; wrzucić do herbu. Przykryć; schłodzić przez 30 minut lub do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
1
Podgrzać 1 łyżkę stołowąolej na dużej żeliwnej lub nieprzywierającej patelniprzez średnie ciepło.
2
Dodaj ryż; wklep weven warstwie. Gotować, obracając patelnię do równegobrowning (nie mieszać), aż ryż jest goldenand chrupiące na dnie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Tymczasem rozgrzać 1/2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać jedną czwartą wołowiny i gotować, obracając raz, untilgotowane przez i lekko rumiane, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
5
Przenieść do miski. Powtórz w 3 partiach z pozostałym olejem i wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6
Podziel ryż między miski. Top z wołowiną, Bibimbap
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
Mieszanka i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
8
Serwuj kimchialongside.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Koreański świetnie współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Quintan Essentia Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn