Bezglutenowe Risotto z czerwoną papryką i brokułami
Bezglutenowe Risotto z czerwoną papryką i brokułami to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jeśli masz pietruszkę, kwiatuszki brokułów, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj A-Maize-Ing Grace: Risotto z czerwoną papryką, kukurydzą i boczkiem, Kremowa wegańska zupa z kukurydzy i czerwonej papryki (bezglutenowa, sojowa, bez orzechów, bez ziarna, bez soli), oraz Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu. Cebulę, czosnek, paprykę i grzyby gotować w oleju 3 do 5 minut, często mieszając, aż cebula będzie chrupiąca-miękka. Wymieszać z ryżem. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Wymieszać w 1/2 szklanki bulionu. Gotuj, mieszaj cały czas, aż płyn całkowicie się wchłonie. Wymieszać w dodatkowym bulionie 1/2 szklanki. Kontynuuj gotowanie około 20 minut, dodając bulion 1/2 szklanki na raz po wchłonięciu poprzednich dodatków i stale mieszając, aż ryż będzie kremowy i po prostu miękki; usuń z ognia. Wymieszać pozostałe składniki.