Bezglutenowe Bułeczki Z Dyni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać bezglutenowe bułeczki z dyni spróbować. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, masło, guma ksantanowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Bezglutenowe bułeczki z dyni, Bezglutenowe Bułeczki Z Dyni, oraz Bezglutenowe Dyni Czekolada Rodzynki Bułeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem. W dużej misce, ubić razem mąkę z prosa, mąka sorgo, mąka z białego ryżu, cukier granulowany, proszek do pieczenia, sól, guma ksantanowa, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki i imbir. Używając rąk lub foremki do ciast, pokrój masło na suche składniki, aż nie pozostaną żadne duże kawałki masła.
Mieszanina powinna przypominać grubą mączkę kukurydzianą.
W małej misce, ubij razem puree z dyni, pół na pół i jajko.
Dodaj do suchych składników. Mieszaj, aż uformuje się mokre ciasto. Obrócić ciasto na przygotowanym arkuszu. Spryskaj lekko wierzch ciasta nieprzywierającym sprayem do gotowania. Używając rąk, wklep ciasto w okrąg o grubości około 1/2 cala. Użyj ostrego noża i pokrój ciasto na 8 lub 12 klinów.
Piec na złoty kolor, o 18 protokół.
Wyjąć patelnię z piekarnika. Szybko wyciąć kliny ponownie. Czasami sklejają się podczas pieczenia. Pozostawić bułeczki do ostygnięcia na patelni.
Przygotować glazurę waniliową wymieszać cukier puder, pół na pół i wanilię razem w małej misce. Glazura powinna płynąć łatwo z łyżki. Jeśli nie dodać dodatkową łyżeczkę pół na pół do glazury.
Umieść stojak chłodzący drut na kawałku papieru pergaminowego. Łyżka glazury równomiernie na schłodzone bułeczki. Pozostawić do glazury do stwardnienia. Przygotuj glazurę z dyni. W małej misce, wymieszać cukier puder, puree z dyni, pół na pół, cynamon, gałka muszkatołowa, imbir, i goździki. Glazura powinna być gruba.
Przenieść glazurę do worka rurowego.
Mżawka glazury na każdej bułce. Jeśli nie masz worka rurowego, umieść glazurę w plastikowej torbie na kanapki i przeciąć jeden z rogów, aby zrobić worek lub cienką glazurę z pół na pół i mżawka z widelca na bułeczki.