Bez Migdałowych Tęczowych Ciasteczek
Bez migdałowych tęczowych ciasteczek może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 118 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz orzechy macadamia, czekolada, konfitury maliny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Tort Migdałowy Tęczowy, Rainbow Bowls w / migdałowo-imbirowy Dressing, oraz Rainbow Bowls w / migdałowo-imbirowy Dressing dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i trzy 9 calowe kwadratowe metalowe patelnie z nieprzywierającą folią. Jeśli masz tylko jedną lub dwie patelnie, po prostu użyj tego, co masz i upiecz każdą warstwę osobno. Ciasto może stać przez kilka minut.
Umieść orzechy w robocie kuchennym; przykryć i przetworzyć do zmielenia.
Dodać cukier cukierniczy i białko jaja; przykryć i przetworzyć do blended.In duża miska, ubić jajka i cukier na dużej prędkości przez 2-3 minuty lub aż gęste i w kolorze cytryny. Stopniowo ubić w mieszaninie mielonych orzechów, a następnie stopione masło, wanilia i sól.
Dodać mąkę i mieszać ręcznie, aż zostanie wymieszana. Powinieneś mieć około 33 uncji ciasta na wagę.Podziel ciasto na trzecie-jeśli masz skalę, każda porcja powinna ważyć 11 uncji. Wymieszaj czerwony barwnik spożywczy w jedną porcję ciasta; wymieszaj zielony barwnik spożywczy w inną porcję. Pozostaw pozostałe ciasto gładkie (lub dodaj trochę żółtego).
Piec przez 12 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta, a krawędzie zaczną brązowieć. Schłodzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni do stojaków z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Nałożyć czerwoną warstwę na duży arkusz folii spożywczej i rozprowadzić konfiturami malinowymi. Wierzchu gładką warstwą, następnie rozprowadzić gładką warstwę z konfiturami morelowymi.
Dodaj zieloną warstwę; delikatnie naciśnij. Zawiń schłodzony stos ciast w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na kilka godzin lub do zamrożenia. Możesz przechowywać ciasta zamrożone do miesiąca, jeśli je szczelnie zawijasz.Gdy jesteś gotowy do zanurzenia, przyciąć lewą i prawą stronę kwadratu z nożem szefa kuchni. Pozostaw górną i dolną stronę raggedy.
Przetnij kwadrat na pół poziomo, a następnie przetnij każdą połowę na 6 prostokątów, tak aby mieć 12 prostokątów o równej wielkości z poszarpanymi końcami. W przypadku szerszych prętów Wytnij 10 prostokątów.Włóż wszystkie zamrożone patyczki do ciasta z powrotem na patelnię i przechowuj je w zamrażarce podczas przygotowywania czekolady do zanurzania.Przygotuj pergamin pokryty blachą do pieczenia i trochę dodatkowego miejsca w lodówce.Roztopić 3 oz masła (6 łyżek) masła w misce mikrofalowej.
Dodaj 6 oz półsłodkiej lub 60% czekolady kakaowej. Dobrze wymieszaj, następnie mikrofaluj z mocą 50% mieszając w odstępach 30 sekund, aż czekolada będzie lśniąca i cienka.
Wyjmij zamrożone patyczki ciasta z zamrażarki i przytrzymując za szorstki koniec, zanurz jak najdalej w czekoladzie, pozwalając jej spaść z powrotem do miski. Ustaw zanurzony kij na pergaminie. Zrób to, aż cała czekolada zniknie, a następnie powtórz procedurę topienia przez stopienie masła, dodając więcej czekolady itp. Kontynuuj, aż wszystkie patyczki zostaną zanurzone. Chill until set.Przed podaniem wyciągnij patyczki z lodówki. Trim raggedy końce i pokroić każdy kij w około 3 ładne kostki.