Belgijski Gulasz Wołowy
Belgijski gulasz wołowy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 590 kalorii, 32G białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mielony pieprz, wołowinę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Belgijski Gulasz Wołowy, Belgijski Gulasz Wołowy, oraz Belgijski gulasz wołowo-piwny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek blanszujemy przez 1 minutę we wrzącej wodzie.
Umieść boczek i masło lub margarynę w dużym przykrytym garnku lub holenderskim piekarniku. Gotować na średnim ogniu, aż boczek będzie rumiany.
Dodać cebulę; gotować na złoty kolor.
Dodaj czosnek i gotuj przez 1 lub 2 minuty; uważaj, aby nie spalić czosnku.
Z garnka wyjąć boczek i odstawić.
Dodać wołowinę do tłuszczu pozostałego w garnku, i brązowy ze wszystkich stron. Gdy mięso jest rumiane, powrót mieszanki boczku do garnka. Wymieszać z mąką, solą i pieprzem.
Dodaj tyle piwa, aby ledwo pokryć mięso. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i przykryć. Gotować przez 1 1/2 do 2 godzin.
Wyjąć garnek z ognia i wymieszać z natką pietruszki, skórką z cytryny i sokiem z cytryny.