Jeśli masz mniej więcej około 45 minut do spędzenia w kuchni, Jambalaya Becci może być świetnym bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 163 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Sprawdza się jako bardzo przystępna przystawka. Jeśli masz andouille i kiełbasę, przerobiony oryginalny ryż wujka Bena, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni Cajun. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Becca 's Custom Turkey Shepherd' s Pie, Czekoladowe ptysie z bitą śmietaną i truskawkami / Happy Birthday Becca, oraz Jambalaya.
Instrukcje
1
Przygotuj warzywa i krewetki: opłaca się uzyskać jak najwięcej pracy prep zrobić z wyprzedzeniem, zwłaszcza jeśli robisz dużą partię. Zauważ, że Becca dostaje krewetki świeże, nie zamrożone, w skorupce, i motyl cięte, aby ułatwić de-shell.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
2
Po pokrojeniu wszystkich warzyw, de-shelling krewetki zajmuje kilka czasu, ponieważ chcesz upewnić się, aby uzyskać wszystkie kawałki powłoki się. Jak de-shell krewetki, umieścić krewetki w misce z zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Kiedy skończysz de-ostrzał, odcedzić wodę z krewetek i umieścić krewetki w lodówce, aby pozostać zimne. Nie dodasz krewetek do jambalaya aż do ostatnich 2 minut robienia tego dania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Smaż plasterki kiełbasy: na dużej patelni, smażyć plasterki kiełbasy na średnim ogniu, w partiach, aż gotowane przez, o 15 protokół dla każdej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Po zakończeniu każdej partii wylej kiełbasę i jakikolwiek tłuszcz został uwolniony do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Wielkość puli zależy od tego, ile jambalaya robisz. Do tej partii użyłbym 8-Qt stockpot.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Dodaj Tony Chachere ' s, wodę, ryż, rosół z kurczaka, cebulę, paprykę, seler:
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Dodaj Tony Chachere ' s Creole Jambalaya dinner mix i 2 1/4 szklanki wody na każde używane pudełko 8 oz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
Dodaj długoziarnisty ryż wuja Bena i 2 1/4 szklanki bulionu z kurczaka na każdą filiżankę ryżu używanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Długoziarnisty
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
10
Dodaj cebulę, paprykę i seler. Powoli doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, na średnim ogniu. To jest powolne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron Rigatoni
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
11
Chcesz to na medium, aby zapobiec Jambalaya przed spaleniem. Podczas gdy jambalaya gotuje, mieszaj go co jakiś czas, aby upewnić się, że nic nie przykleja się do dna.
12
Dodaj liście laurowe, czosnek, całe pomidory (sok rezerwowy), pomidory pokrojone w kostkę, sos pomidorowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
13
Dodaj tymianek, tabasco, oregano, pieprz cayenne, cukier. Powoli gotować na średnim ogniu dodając sok pomidorowy i bulion w razie potrzeby, ponieważ ryż wchłania płyn w garnku. Nie chcesz, aby wyschła, ani nie chcesz, aby była zbyt płynna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno
(zalecane: Sacramento)
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
14
W tym momencie często mieszaj, aby upewnić się, że nic nie przykleja się do dna. Niech temperatura będzie tylko wycięcie poniżej gotować na wolnym ogniu. Jeśli zacznie się gotować, obniżyć ogień lub dodać wodę. Gotować powoli przez godzinę, gdy ryż wchłania płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
15
Dostosuj przyprawy: podczas gdy jambalaya gotuje, często smakuj i dostosuj przyprawy. Becca lubi jej jambalaya dość gorące; mówi, "Jeśli nie jesteś sweat' N, to nie jest wystarczająco gorąco!"Dodaje kreolską przyprawę Tony' ego Chachere, aby podnieść temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 12 Dużych Krewetek (21 Do 25 Sztuk), Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Ogonami
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
16
Dodaj do smaku.
17
Kiedy ryż wchłania tyle wilgoci, jak to będzie, powoli złożyć w krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
18
Dodaj sok z cytryny (1/2 cytryny dla każdego funta krewetki). Przykryć i gotować jeszcze 2 minuty.
Jambalaya można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Doelas Rias Baixas Albarino z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.