Banh Mi Burgers

Banh Mi Burgers
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj hamburgerów Banh Mi. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 689 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.23 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Wietnamskie danie. Mieszanka zielonej cebuli, skrobi kukurydzianej, majonezu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Banh Mi Azjatyckie Hamburgery, Wietnamskie jajko sadzone Banh mi przepis (banh Mi Trung Op La) - " the, oraz Banh Mi Hot Dog dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj wieprzowinę, czosnek, imbir, zieloną cebulę, kolendrę, sos rybny, sos karmelowy, skórkę z limonki i jalapeno.Uformuj mieszaninę na 4 paszteciki.Grilluj na średnim ogniu, aż do ugotowania, około 4-6 minut na stronę.Złóż hamburgery i ciesz się.Roztopić cukier w wodzie na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż zmieni się w głęboki złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sos RybnySos Rybny
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Wymieszaj wodę, sos rybny i sok z limonki i ostrożnie dodaj wodę, podgrzewając, aż karmel się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Dodać chili, czosnek i szalotki i gotować na wolnym ogniu, aby zmniejszyć o połowę, o 3-5 protokół.skrobię kukurydzianą wymieszać z wodą, wymieszać z sosem i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, około minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej

Składniki

1birds eye chili, plastrybirds eye chili, plastry596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos karmelowy (patrz niżej)sos karmelowy (patrz niżej)1garśćkolendra, posiekanakolendra, posiekana4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonykolendra do smakukolendra do smaku2(może być lub przeglądać)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana12plastry1-1/2 uncji Gin1-1/2 uncji Gin1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarynowana marchewka i rzodkiewka daikonmarynowana marchewka i rzodkiewka daikon1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos rybnysos rybny2(zima)sos rybnysos rybny1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek posiekanyczosnek posiekany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)czosnek startyczosnek starty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)imbir tartyimbir tarty2zielona cebula w plasterkachzielona cebula w plasterkach454Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)SOS cramel (patrz niżej)SOS cramel (patrz niżej)2papryka jalapeno, cienko pokrojonapapryka jalapeno, cienko pokrojona1Limonka (sok)Limonka (sok)11 funt cukinii,2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego4(zima)1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1szalotka, drobno pokrojona w kostkęszalotka, drobno pokrojona w kostkę4bułeczkibułeczki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2tablsepoons wodatablsepoons woda

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn