Bakłażan Rollatini
Bakłażan Rollatini wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 632 kalorie, 32G białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pieprz, bakłażan, ser mozzerella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Bakłażan Rollatini, Bakłażan Rollatini, oraz Bakłażan Rollatini.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Rozgrzać olej w dużej patelni nieprzywierającej. Przyprawić bakłażanem i zanurzyć w mące.
Saute bakłażan aż złoty kolor. Ustaw plastry bakłażana na ręcznikach papierowych, aby osuszyć.
Połączyć w średniej misce, ricotta, 1/2 szklanki parmezanu, pietruszka i jajko.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu spaghetti na dnie naczynia do pieczenia.
Umieść kilka łyżek mieszanki ricotta na końcu plasterka bakłażana, zwinąć i umieścić w naczyniu do pieczenia. Kontynuuj, aby zebrać pozostałe plastry bakłażana. Na wierzchu pozostały sos spaghetti, a na wierzchu mozzerella i 1/4 szklanki parmezanu.
Piec przez 30 minut lub do bąbelków.