Bakłażan Nadziewany Indyjski

Bakłażan Nadziewany Indyjski
Przepis Indian faszerowane bakłażan może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 35 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 267 kalorii, 3G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30 i wegetariańskie dieta. Jeśli masz mieloną kolendrę, vindaloo curry w proszku, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 37%. Podobne przepisy to Bakłażan Faszerowany Z Przyprawami Indyjskimi, Faszerowany Indyjski bakłażan z sezamem-Słonecznik Masala, oraz Bakłażan Curry (Indyjski).

Instrukcje

1
Miarka wewnątrz z połówek bakłażana, pozostawiając 1/4 cala ciała przymocowanego do skóry. Z grubsza posiekaj usunięte bakłażany i odstaw skorupki na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
2
Podgrzać ghee w dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę i czosnek, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z kolendrą, vindaloo proszek, chili w proszku, i sól; kontynuować gotowanie 2 do 3 minut, aż przyprawy są bardzo pachnące. Wymieszać w posiekanym miąższu bakłażana, i gotować, aż bardzo miękkie, zacierania, jak idziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
KolendraKolendra
BakłażanBakłażan
CzosnekCzosnek
PrzyprawyPrzyprawy
CebulaCebula
GheeGhee
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
W razie potrzeby wlej trochę wody, aby utrzymać bakłażan przed spaleniem. Zachować puree bakłażan gorące na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
WodaWoda
4
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 375 stopni F (190 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Głęboko smażyć połówki bakłażana na gorącym oleju, aż będzie ostry, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Osuszyć do góry nogami na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu. Po odsączeniu łyżkę w zastrzeżonym nadzieniu i podawać na gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn