Baccalà Mantecato: słona pasta z bitą solą dorsza
Baccalà Mantecato: pikantne rozłożenie bitej soli dorsza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 463 kalorie, 73g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz maturę, pół na pół, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać połowę i połowę, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z dorsza solnego (zuppa Di Baccala), White Baccala Spread, oraz Gulasz Z Dorsza Solnego (Bacalhau, Bacalao, Morue, Baccalà) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gdy matura jest wystarczająco namoczona, pokrój ją na małe kawałki—około 6 cali-i umieść je w rondlu lub głębokiej patelni z co najmniej centymetrem wody do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia, ustawić pokrywę uchyloną (odpocząć na drewnianej łyżce ustawionej na krawędzi patelni) i gotować w stałym wrzeniu bulgoczącym przez 20 minut lub dłużej, aż dorsz będzie łatwy do płatkowania, ale nadal ma ciało i kształt. Niech się nie rozpadnie. Wyciągnij go z wody do gotowania i pozwól mu spuścić i ostygnąć w durszlaku. Zarezerwuj filiżankę wody do gotowania.
W międzyczasie opłucz ziemniaki, ale pozostaw je całe i nieobrane. Umieść go w małym garnku pokrytym zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować równomiernie, aż można łatwo przebić ziemniaka ostrzem noża.
Ustaw mikser elektryczny i Płatek wszystkie ryby do miski. Beat z wiosłem na niskiej prędkości, aby złamać ryby się więcej; kropla w mielonym czosnku, i beat ze średnią prędkością, podczas gdy wlać połowę oliwy z oliwek bardzo stopniowo w cienkim strumieniu, a następnie dodać ziemniaki i włączenie go; kontynuować bicie na niskiej prędkości, jak stopniowo dodawać resztę oleju.
Teraz zwiększ prędkość do góry i ubijaj ryby, aby ją rozjaśnić.
Zmniejsz prędkość do średniej i włącz stopniowo pół na pół, a następnie ponownie bicz z dużą prędkością. W tym momencie ubitego dorsza powinien być gładki i puszysty, prawie jak puree ziemniaczane, ale z teksturą. Jeśli jest bardzo gęsty, można go rozcieńczyć wodą do gotowania (ale uważaj: zbyt dużo wody spowoduje, że będzie zbyt słony).
Na koniec doprawić pieprzem i zmiksować. Jeśli używasz robota kuchennego zamiast miksera, postępuj zgodnie z tą samą kolejnością dodatków i przetwarzaj w razie potrzeby, aby utworzyć lekkie, gładkie smarowanie.
Umieścić rozłożone w pojemnikach i przechowywać zamknięte, w lodówce, do tygodnia. Można również zamrozić baccalà mantecato; Tekstura nie będzie tak kremowy, ale będzie miał dobry smak i sprawia, że pyszny sos do makaronu.
Z rodzinnego stołu Lidii by Lidia Matticchio Bastianich Copyright (c) 2004 by Lidia Matticchio Bastianich Published by Knopf.Lidia Bastianich jest gospodarzem niezwykle popularnego programu PBS "Lidia' s Italian-American Kitchen " i właścicielem restauracji w Nowym Jorku, Kansas City i Pittsburghu. Również autorka włoskiego stołu Lidii i kuchni włosko-amerykańskiej Lidii, mieszka w Douglaston w Nowym Jorku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.