Babeczki Jagodowo-Cytrynowe
Babeczki jagodowo-cytrynowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz proszek do pieczenia, niebieloną mąkę, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Muffinki Cytrynowe Z Jagodami Z Polewą Cytrynową, Muffinki Cytrynowo-Jagodowe, oraz Muffinki Cytrynowo-Jagodowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Ułóż 12-babeczkową puszkę z wkładkami do babeczek i odstaw na bok.
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową; odstawić.
Umieść masło w naczyniu bezpiecznym do mikrofali lub miarce. Przykryć folią i mikrofalówką do stopienia, około 30 sekund. (Ewentualnie roztopić masło w rondlu.)
Mleko, jajka, skórkę z cytryny i wanilię ubić z masłem.
Zrób małą studnię w środku suchych składników.
Wlać mokre składniki do studni, następnie mieszać drewnianą łyżką, aż suche składniki będą zwilżone, ale nadal grudkowate. Nie przesadzaj ciasto lub babeczki będą gęste. Delikatnie wymieszać z jagodami. Ciasto podzielić równomiernie na puszkę muffinek i obficie posypać wierzch cukrem.
Umieść babeczki w piekarniku i natychmiast zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 stopni F.
Piec na złoty kolor, o 25 protokół, obracając patelnię w połowie gotowania. (Włóż wykałaczkę do środka muffinki, aby sprawdzić, czy jest to zrobione. Wykałaczka powinna wyjść czysta). Fajne babeczki na patelni na stojaku przez kilka minut. Babeczki wyjąć z patelni i ostudzić na stelażu.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.