Babeczki Cran-Pomarańczowe Streusel
Przepis na Muffinki Cran-Orange Streusel można przygotować w około 40 minut. Z tego przepisu składa się 12 porcji po 80 kalorii, 1 g białka i 2 g tłuszczu każda. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako niedrogie śniadanie. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, cukru, jajka i mielonego cynamonu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 10%. Ten wynik jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Muffiny Cran-Pomarańczowe, Muffinki Cran-Pomarańczowe z Otrębami i Muffiny Streusel Pomarańczowo-Migdałowe.
Instrukcje
W dużej misce ubijaj masło i cukier na puszystą masę, około 2 minut. Wbij jajko. Ubij mleko, mus jabłkowy i wanilię.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; wymieszać z maślaną masą tylko do zwilżenia. Dodać żurawinę i skórkę pomarańczową.
Posmaruj foremki na muffiny sprayem kuchennym; napełnij w trzech czwartych ciastem. Aby przygotować polewę, w małej misce połącz mąkę, brązowy cukier i cynamon.
Posiekaj masło, aż będzie kruche.
Piec w temperaturze 400° przez 18–22 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.