Au Gratin ziemniaki i szynka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ziemniaków z zapiekanką i szynki. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 80. Mieszanka skondensowanej śmietany z zupy selerowej, szynki, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ziemniaki Au Gratin, Najlepsze Ziemniaki Au Gratin, oraz Ziemniaki Au Gratin podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w kilku zasobnikach i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować przez 15-20 minut lub do miękkości.
W razie potrzeby obrać i pokroić w kostkę.
Umieść około 6 szklanek ziemniaków w każdym z ośmiu nasmarowanych 13-calowych. x 9 po. pieczenie naczyń.
Dodaj około 3-1 / 2 szklanki szynki w kostkach do każdego naczynia.
W tych samych czajnikach połączyć zupę, mąkę i mleko do uzyskania gładkości. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodać ser, pieprz i paprykę. Zmniejszyć ogień i gotować, aż ser się rozpuści.
Na każdą patelnię wlać około 2-1/4 szklanki sosu. Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 40 minut. Odkryć i piec 5-10 minut dłużej lub aż bąbelki.