Asian Spice wcierane żeberka z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem

Asian Spice wcierane żeberka z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem
Jeśli masz około 7 godzin i 10 minut do spędzenia w kuchni, Azjatyckie przyprawy wcierane żeberka z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem mogą być spektakularne bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Za 5,74 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 19g tłuszczu i w sumie 828 kalorii. Ten przepis służy 4. Wielu osobom bardzo spodobało się to danie główne. 473 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka keczupu, musztardy, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to drogie przepis dla fanów azjatyckiego jedzenia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 94%, to danie jest wyjątkowe. Podobne przepisy to Asian Spice wcierane żeberka z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem, Asian Spice przetarł żeberka z glazurą Śliwkowo-imbirową, oraz Spice przetarł Grillowany Amerykański Żubr krótkie żeberka z pomarańczowym miodem Chipotle BBQ Sauce.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej olej na średnim ogniu w średnim rondlu z grubym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj czosnek, imbir i cebulę i gotuj do miękkości, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj kawałki ananasa i habanero i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki AnanasaKawałki Ananasa
4
Dodaj sok ananasowy i gotuj, aż lekko się karmelizuje, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
5
Dodaj hoisin, ketchup, brązowy cukier, proszek ancho, musztardę, miód, sos sojowy, anyż i cynamon i gotuj, aż zgęstnieje, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sos HoisinSos Hoisin
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6
Przenieś miksturę do blendera i zmiksuj, aż będzie gładka. Dopraw solą i pieprzem .
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać do miski i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Na żeberka: w misce wymieszaj paprykę, suchą musztardę, mielony imbir, anyż, ziele angielskie, sól, pieprz i płatki tajskiego chile. Przetrzyj żeberka górną stroną, zawiń w folię i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Rozgrzej grill na węgiel drzewny z około 80 brykietami z 1 strony lub w ceramicznej kuchence na węgiel drzewny w stylu kamado ze zdjętą płytą ceramiczną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Wyjmij żeberka z lodówki na 1 godzinę przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
11
Połącz 4 szklanki wody, sos sojowy, imbir i czosnek i podziel między dwie ciężkie jednorazowe Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
12
Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny: Umieść jedną jednorazową patelnię z parującym płynem na dolnym ruszcie grilla po przeciwnej stronie węgli.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
13
Załóż górny ruszt i dobrze podgrzej.
14
Połóż żeberka na grillu, górną stroną do dołu, bezpośrednio nad rozżarzonymi węglami i gotuj na złoty kolor i utworzy się skórka, około 10 minut. Przesuń żeberka na drugą stronę grilla, nad płynem i umieść obok nich drugą jednorazową patelnię z parującym płynem na węglach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
15
Załóż pokrywkę grilla i otwórz otwory wentylacyjne na górze do połowy. Gotuj, aż żeberka będą miękkie i soczyste, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
16
W razie potrzeby dodaj wodę, aby zapobiec przypaleniu, i węgle, aby utrzymać temperaturę wewnętrzną między 225 A 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1
Zdejmij płytkę ceramiczną i podgrzej ruszt grillowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Połóż żeberka na grillu, górną stroną do dołu, bezpośrednio nad rozżarzonymi węglami i gotuj na złoty kolor i utworzy się skórka, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Usuń żebra i stojak i włóż do płytki ceramicznej. Umieść jedną jednorazową patelnię z parującym płynem na talerzu, a następnie włóż ruszt i żeberka do grilla. Przykryj i gotuj, aż żeberka będą miękkie i soczyste, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
W razie potrzeby dodaj wodę, aby zapobiec przypaleniu, i węgle, aby utrzymać temperaturę wewnętrzną między 225 A 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Jeśli używasz węgla drzewnego, Zakończ żeberka, przesuwając je z powrotem po rozżarzonych węglach i obracając i fastrygując sosem przez 15 do 20 minut. Jeśli używasz ceramicznej kuchenki na węgiel drzewny, pozostaw talerz i obficie posmaruj sosem przez 15 do 20 minut przed wyjęciem z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Połącz nasiona sezamu i posyp wierzchołki żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
7
Rozetnij żeberka i połóż na półmisku. Rozsyp zieloną cebulę na wierzchu i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy

Składniki

3(zima)drobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sezam czarnysezam czarny2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciemnobrązowy cukier (w zależności od słodyczy ananasa)ciemnobrązowy cukier (w zależności od słodyczy ananasa)2(zima)czubate łyżki musztardy Dijonczubate łyżki musztardy Dijon2(zima)musztarda suchamusztarda sucha1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiobrany i grubo posiekany świeży imbirobrany i grubo posiekany świeży imbir3caleświeży imbir, obrany i posiekanyświeży imbir, obrany i posiekany4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity6goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity2(może być lub przeglądać)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone11 funt cukinii,cynamon mielonycynamon mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)imbir mielonyimbir mielony2(może być lub przeglądać)Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż1habanero, posiekanehabanero, posiekane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos hoisinsos hoisin2(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1DużeCebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiHiszpańska paprykaHiszpańska papryka7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże dojrzałe kawałki ananasaświeże dojrzałe kawałki ananasa2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok ananasowyświeży sok ananasowy24sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyregały St. Louis style żeberka wieprzowe każdy), membrany usunięteregały St. Louis style żeberka wieprzowe każdy), membrany usunięte4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1bunchszalotki, posiekaneszalotki, posiekane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)anyż Gwiaździsty mielonyanyż Gwiaździsty mielony2(może być lub przeglądać)anyż Gwiaździsty mielonyanyż Gwiaździsty mielony11 funt cukinii,Płatki Thai chilePłatki Thai chile1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona sezamu białegonasiona sezamu białego

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Kruger-Rumpf Munsterer Rheinberg Kabinett Riesling z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Kruger-Rumpf Munsterer Rheinberg Kabinett Riesling
Kruger-Rumpf Munsterer Rheinberg Kabinett Riesling
Rheinberg jest najbardziej stromym z trzech miejsc GG, na zwietrzałym kwarcycie i zakurzonej glinie. Słodkie jabłka i żółte owoce są tutaj najważniejsze, chociaż mineralne nuty terroir dają mocne podstawy. To wina o prawdziwym uroku, a nie tylko zwycięskie sposoby.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn