Arbuz i limonka Granita
Arbuz i limonka Granitan jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 100 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przyjazny dla budżetu deser. Jeśli masz sok z limonki, cukier, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Granita arbuzowo-limonkowa, Arbuz, imbir i limonka Granita, oraz Granita wapienna {limòn granita}.
Instrukcje
Umieścić cukier i 1/2 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty.
Umieścić mieszaninę cukru w małej misce; ostudzić 10 protokół. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut.
Umieścić mieszaninę cukru, arbuza i soku w blenderze; proces do gładkiej.
Wlać mieszaninę arbuza do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali; przykryć i zamrozić 3 godziny. Dobrze wymieszać. Przykryć i zamrozić co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Wyjąć mieszaninę z zamrażarki i odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut. Zeskrobać całą mieszaninę widelcem, aż będzie puszysta.
Podawać z limonką, w razie potrzeby.