Ancho-marynowany stek w spódnicy z ciepłą sałatką z Czarnej Fasoli

Ancho-marynowany stek w spódnicy z ciepłą sałatką z Czarnej Fasoli
Ancho-marynowana Spódnica stek z ciepłą sałatką z czarnej fasoli jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 569 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liści oregano, mielony kminek, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spódnica stek z ciepłą sałatką z fasoli, Marynowany stek w stylu koreańskim z grillowanymi szalotkami i ciepłymi tortillami, oraz Grillowany stek z sosem pomidorowym i pieczoną krewetką, czarną fasolą i sałatką Orzo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć wino, 1/4 szklanki octu i oleju, 1 łyżka. każdy czosnek i pieprz, 1 łyżeczka. każda sól i kminek, oregano i zmielone chiles w dużej, zamykanej plastikowej torbie na żywność. Jeśli stek jest w 1 długim kawałku, przeciąć na pół w poprzek; opłukać, dodać do worka, uszczelnić i obrócić do płaszcza. Schłodzić co najmniej 4 godziny lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
OcetOcet
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
KminekKminek
StekStek
SólSól
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Podgrzej brojlery. Połówki, łodygi i nasiona poblanos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
3
Połóż skórę bok na blasze do pieczenia i broil 4 cali od ciepła, aż dobrze zwęglone, 6 do 7 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Odstawić na 10 minut, następnie obrać i grubo posiekać.
5
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550). Na dużej patelni na średnim ogniu podsmaż cebulę i pozostającą 1 łyżkę. czosnek w 2 łyżkach. olej do miękkości, około 5 minut. Wymieszać fasolę i pozostały 1/4 szklanki octu i 1 łyżeczka. każdy pieprz, sól i kminek; włącz ciepło do niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
FasolaFasola
KminekKminek
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Dobrze ruszt do gotowania oleju. Wyciąg stek z marynaty (wyrzucić marynaty) i grill, obracając raz, aż rumiane z obu stron, ale nadal różowy w środku (wyciąć do testu), 7 do 10 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Przenieś do deski i pozwól odpocząć co najmniej 5 minut.
8
Tymczasem, dodać poblanos, czerwona papryka, pomidory, 3 zielona cebula, i kolendra do mieszanki fasoli, i mieszać od czasu do czasu, aż ciepłe. Stek pokroić na przekątnej w poprzek ziarna i podawać na ciepłej sałatce z fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
KolendraKolendra
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
PomidorPomidor
ZiarnaZiarna
StekStek
9
Udekoruj więcej zielonej cebuli, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia47
Magazyn