Ananas & date relish
Ananas i data relish może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 2328 kalorii, 16G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 10,21 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, nasiona gorczycy, kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest świetne. Spróbuj Żurawina-Kumkwat-Date Relish, Pieczony Squash Z Daktylowym Smakiem I Dynią, oraz Polędwiczki wieprzowe z Daktylem i przyprawą z kolendry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wysusz nasiona na małej patelni, aż zaczną pachnieć pachnąco. Wrzucić do moździerza i zmiażdżyć tłuczkiem, aż nasiona zostaną rozbite, ale nie sproszkowane.
Ananasa obieramy, ćwiartujemy i rdzeniujemy.
Pokroić na szorstkie kawałki, następnie przenieść do robota kuchennego i pulsować, aż pokroić na mniejsze kawałki. Przełóż do patelni lub dużego rondla na bazie ciężkiej. Użyj procesora, aby zrobić to samo z cebulą, a następnie papryką. Wrzucić warzywa na patelnię wraz z prażonymi przyprawami, octem, płatkami chilli i 2 łyżeczkami soli.
Doprowadzić do wrzenia, mieszając, następnie przykryć i dusić przez 10 minut.
Dodać cukier i daktyle i powrócić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Gotować na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 minut, odkryte, aż mieszanina zmięknie, ale nadal ma trochę crunch. (Uważaj podczas degustacji smaków, ponieważ będzie bardzo gorąco.)
W międzyczasie umyj słoiki w gorącej wodzie z mydłem i dobrze spłucz.
Wstawić do piekarnika w temperaturze 160C/140C fan / gas 3 na 15 min. Gotuj pokrywki (które muszą być odporne na ocet) przez 5 minut, a następnie pozostaw do wyschnięcia.
Wyjmij słoiki z piekarnika i ustaw na desce. Napełnij słoiki i przykręć pokrywki. Etykieta i przechowywać w lodówce do 4 tygodni lub wysterylizować (patrz wskazówka poniżej) i przechowywać w chłodnym, suchym miejscu do 1 roku.