Afrykańskie Adobo-przetarte steki z tuńczyka to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 871 kalorii, 43g białka, oraz 65 g tłuszczu każdy. Na 8,65 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubiło to afrykańskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, mieloną kurkumę, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Adobo Afrykański-Przetarty Tuńczyk, Adobo-Przetarty Kurczak, oraz Steki smażone w paski z północnoafrykańskim masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dla salsa:.In średnia miska, połączyć pokrojone w kostkę awokado, szalotki, papryka, i czosnek. W innej misce wymieszać soki pomarańczowe i limonkowe, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1/2 Funta Piersi Z Indyka
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Dodaj ogórki i pozostaw do marynowania przez około 15 minutes.To podawać, układać ogórek w zgrabne plastry na każdym talerzu. Tuńczyka pokroić w plasterki i położyć na ogórkach. Łyżka salsy awokado na szczycie lub wokół tuńczyka. Łyżka trochę soków marynowanych wokół ogórków i podawać. (Czasami dodaję trochę startej skórki pomarańczowej do dekoracji.) Dla adobo:.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
1-1/2 Uncji Gin
1/2 Funta Piersi Z Indyka
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Mandarynki, Każda
3
Wszystkie składniki wymieszać w misce.Każdy z steków z tuńczyka natrzeć 1 1/2 łyżeczki oleju i obficie posypać adobo. (Zastrzegamy sobie dodatkowe adobo Spice rub do innego użycia.) W patelni nonstick podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju, aż zacznie palić. Sear tuńczyka z każdej strony tylko 1 minuta tuńczyk jest serwowany rzadko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Mandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.