African Adobo-Przetarte Steki Z Tuńczyka

African Adobo-Przetarte Steki Z Tuńczyka
Afrykańskie Adobo-przetarte steki z tuńczyka to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 871 kalorii, 43g białka, oraz 65 g tłuszczu każdy. Na 8,65 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubiło to afrykańskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, mieloną kurkumę, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Adobo Afrykański-Przetarty Tuńczyk, Adobo-Przetarty Kurczak, oraz Steki smażone w paski z północnoafrykańskim masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla salsa:.In średnia miska, połączyć pokrojone w kostkę awokado, szalotki, papryka, i czosnek. W innej misce wymieszać soki pomarańczowe i limonkowe, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Wymieszać cukier i ocet w misce, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj ogórki i pozostaw do marynowania przez około 15 minutes.To podawać, układać ogórek w zgrabne plastry na każdym talerzu. Tuńczyka pokroić w plasterki i położyć na ogórkach. Łyżka salsy awokado na szczycie lub wokół tuńczyka. Łyżka trochę soków marynowanych wokół ogórków i podawać. (Czasami dodaję trochę startej skórki pomarańczowej do dekoracji.) Dla adobo:.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Wszystkie składniki wymieszać w misce.Każdy z steków z tuńczyka natrzeć 1 1/2 łyżeczki oleju i obficie posypać adobo. (Zastrzegamy sobie dodatkowe adobo Spice rub do innego użycia.) W patelni nonstick podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju, aż zacznie palić. Sear tuńczyka z każdej strony tylko 1 minuta tuńczyk jest serwowany rzadko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Przełożyć na talerz i odstawić.

Składniki

680Orzechy dowolne (posiekane)stek z tuńczykastek z tuńczyka2dojrzałe awokado, pestki, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 caladojrzałe awokado, pestki, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 cala596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej z orzeszków ziemnych lub 1/4 szklanki oleju rzepakowegoolej z orzeszków ziemnych lub 1/4 szklanki oleju rzepakowego2(może być lub przeglądać)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1 uncja wagowo, około 4 do 6 gałązek)(1 uncja wagowo, około 4 do 6 gałązek)2(może być lub przeglądać)nasiona kolendry, prażone i mielonenasiona kolendry, prażone i mielone1ogórek Europejski bez pestek, obrany, przekrojony o połowę wzdłuż, zaszczepiony i bardzo cienko pokrojonyogórek Europejski bez pestek, obrany, przekrojony o połowę wzdłuż, zaszczepiony i bardzo cienko pokrojony2(zima)musztarda suchamusztarda sucha1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiporwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)porwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2(może być lub przeglądać)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone11 funt cukinii,imbir mielonyimbir mielony2(może być lub przeglądać)świeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz2(może być lub przeglądać)mielona kurkumamielona kurkuma2(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzsól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2(może być lub przeglądać)Starta gałka muszkatołowaStarta gałka muszkatołowa796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy2(zima)suszona skórka pomarańczowasuszona skórka pomarańczowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2papryka piquillo w słoiku, pokrojona w kostkę (lub zastąp 2 pieczone czerwone papryki w słoiku)papryka piquillo w słoiku, pokrojona w kostkę (lub zastąp 2 pieczone czerwone papryki w słoiku)2(może być lub przeglądać)płatki czerwonej papryki, rozgniatanepłatki czerwonej papryki, rozgniatane3szalotki, białe i zielone części, cienko pokrojone naszalotki, białe i zielone części, cienko pokrojone na1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata3(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn