A dla Petera Piper: Peperoncini marynowane w solance
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? A dla Petera Piper: Peperoncini marynowane w solance może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 162 kalorie, 9g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 597 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka wody, mielonej nierafinowanej soli morskiej, papryki peperoncini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Marynowane buraki z imbirem i pomarańczą, Peter Peter Pumpkin Bars, oraz Linguine z Peperoncini i boczkiem.
Instrukcje
Wlać wodę do średniej wielkości patelni z sosem i ogrzać na średnim ogniu, aż osiągnie około 100 F.
Posypać solą i ubić do gorącej wody, aż się rozpuści.
Wlać ciepłą słoną wodę do dzbana i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Ubij w kulturze starterowej, jeśli używasz.Zapakuj słoik fermentacyjny wielkości kwarty (taki lub podobny) z całym peperoncini, uważając, aby ich nie posiniaczać.
Umieścić ząbki czosnku i liść laurowy wśród peperoncini i wlać schłodzoną solankę ze słonej wody. Zapieczętować garnek i pozostawić paprykę do fermentacji przez 10 dni. Ich kolor blaknie i żółty. Po około 10 dniach otwórz garnek i spróbuj pieprzu. Jeśli wolisz kwaśniejszy smak, Kontynuuj fermentację papryki, aż uzyskają smak, który lubisz, testując co 5 do 7 dni, w wolnym czasie.
Przenieść do lodówki lub chłodni. Peklowane w solance peperoncini wystarczą na około 1 rok, odpowiednio sfermentowane.