Żółte ciasta w słoiku z czekoladowym Ganache
Żółte ciasta w słoiku z czekoladowym Ganache mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 601 kalorii, 8G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, jajka, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Żółty Tort Z Nadzieniem Krem Ciasto I Czekoladowy Ganache Fro, Żółty tort urodzinowy z puszystym czekoladowym lukrem Ganache, oraz Żółty tort urodzinowy z puszystym czekoladowym lukrem Ganache.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: cztery 8-uncjowe słoiki z dżemem, czyszczone i suszone
Dla żółtego ciasta: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Beat masło i cukier, aż lekkie i puszyste w średniej misce.
Dodać jajka po kolei, ubijając między dodatkami.
Dodać wanilię i ubić, aż dobrze wymieszane.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w małej misce.
Dodać połowę mieszanki mąki do mieszaniny masła i wymieszać aż włączone.
Wymieszać w pozostałej połowie mieszanki mąki.
Spryskaj słoiki sprayem zapobiegającym przywieraniu warzyw. Napełnij każdy słoik mniej więcej w połowie ciasta.
Umieść słoiki na blasze do pieczenia i piecz, aż ciasto wróci z delikatnego dotyku, około 25 minut.
Tymczasem na czekoladowy ganache: zagotować pół na pół w rondlu.
Pozostaw ganache na 5 minut, a następnie ubijaj, aż będzie gładki.
Po ugotowaniu ciasta wyjąć z piekarnika i ostudzić, 1 do 2 minut. Łyżka czekoladowego ganache na wierzchu. Górne słoiki z pokrywkami próżniowymi. Ciepło ciast stworzy uszczelnienie, gdy ciasta będą chłodne.