Nowa Tarta Z Kremem Cytrynowym
Nowa tarta z kremem cytrynowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło kakaowe, cukier, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tarta Z Kremem Cytrynowym, Tarta Z Kremem Cytrynowym, oraz Francuska Tarta Z Kremem Cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić masło w robocie kuchennym i proces, aż miękki i kremowy.
Dodać cukier cukierniczy i proces, aż dobrze wymieszane i gładkie.
Dodaj w mączce migdałowej, ekstrakt z wanilii, i sól i proces, aż dobrze wymieszane.
Dodać jajko i proces, aż tylko mieszane; zeskrobać miskę w razie potrzeby.
Dodaj mąkę i pulsować tylko do momentu, gdy ciasto zaczyna się razem w piłkę; nie przeprocesować. Ciasto będzie bardzo miękkie jak ciasto na ciasteczka.Zeskrobać ciasto z robota kuchennego i zrobić kulkę. Spłaszczyć na dysku, owinąć w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej 4 godziny, aż będzie wystarczająco mocny, aby obsłużyć.Kiedy będziesz gotowy do upiec skorupki tarty, wyjmij ciasto z lodówki-pozwól mu się trochę rozgrzać, jeśli to konieczne, ale nie za dużo, ponieważ szybko zacznie zmiękać.
Rozwałkuj ciasto między dwoma arkuszami folii do grubości 1/8". Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, włóż je z powrotem do lodówki, aby je utwardzić.
Wyciąć koła ciasta, aby pasowały do pożądanych pierścieni tart. Naciśnij ciasto ostrożnie do pierścieni tart i po bokach, uważając, aby nie rozciągnąć ciasto lub będzie kurczyć się po upieczeniu.
Umieść pierścienie w lodówce, aby schłodzić przez co najmniej 30 minut. Odciąć nadmiar ciasta z górnej części pierścieni.
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F podczas chłodzenia skorupy tart. Kiedy będziesz gotowy, linia skorupy z pergaminem i wypełnić fasolą lub ryżem, aby utrzymać skorupy zważone.
Piecz skorupki przez około 15-18 minut, aż będą lekko zabarwione, a skorupka będzie sucha w dotyku.
Wyjąć z piekarnika i umieścić na stojaku.
Usunąć fasolę i pergamin i umyć dno muszli lekkim płukaniem jajek (z białka i odrobiny wody).
Połącz sok z cytryny, cukier, skórkę i jajka w dużej metalowej misce.
W osobnej dużej misce umieścić białą czekoladę i masło kakaowe.
Umieść miskę na rondlu z gotującej się wody i gotuj powoli na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i zalać białą czekoladą i masłem kakaowym. Energicznie mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
Do czystego pojemnika wlać krem cytrynowy. Przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę, aż do całkowitego schłodzenia i ujędrnienia up.To zakończyć tarty: łyżka trochę kremu cytrynowego do skorupki tart, wypełniając aż do góry. Tarty lekko wstrząsnąć, aby wygładzić krem. Tarty schłodzić w lodówce przez około godzinę przed podaniem.