Zupa kukurydziano-krabowa
Zupa kukurydziano-krabowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 5,03 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, cebuli, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Spróbuj Łatwa zupa z krabów i kukurydzy, Ugotuj książkę: Sałatka z krabów, kukurydzy i kminku w endywii, oraz Crabmeat Empanadas Z Grillowaną Kukurydzianą Salsą I Sosem Śmietanowym Poblano dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym połącz ziarna kukurydzy i 2 szklanki bulionu. Impuls do grubego puree.
W dużym garnku roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj puree kukurydziane, wino, pozostałe 2 szklanki bulionu i sól do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kukurydza będzie miękka, 10 do 15 minut.
Dodać mleko i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Wymieszać z krabem i szczypiorkiem.
Wariacje:: Puree cztery kubki (dwa dziesięć uncji opakowania) rozmrożone mrożone ziarna kukurydzy z mlekiem (nie bulion). Ponieważ mrożona kukurydza jest już ugotowana, przecier mieszamy do zupy po dodaniu mleka w Kroku 3, doprowadzamy tylko do gotowania na wolnym ogniu, a następnie mieszamy mięso krabowe i szczypiorek.: Substytut pół funta średnio obranych krewetek na mięso krabowe. Wymieszać krewetki wraz z mlekiem i gotować przez trzy do pięciu minut.
Rekomendacja wina: złożone smaki kraba pięknie mieszają się z tymi z chardonnay. Białe Burgundy, wykonane z chardonnay, mają bardziej mineralny smak i są mniej owocowe niż ich amerykańskie odpowiedniki. Wybierz Mcon-Villages lub Saint-Vran na świetny mecz tutaj.