Żurawinowy Szampan Gelée z pomarańczami
Żurawinowy Szampan Gelée z pomarańczami może być tylko napojem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 278 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Sylwester. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką szampana, cukier, sproszkowaną żelatynę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pomarańcze Szampańskie, Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan, oraz Sos żurawinowy z Porto i pomarańczami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej żaroodpornej misce posyp żelatynę wodą.
Odstawić na 5 minut lub aż żelatyna zmięknie.
W rondlu wymieszać sok żurawinowy z cukrem i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Wlać gorący sok na żelatynę i mieszać, aż będzie gładka. Zamieszaj szampana. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Używając ostrego noża, obierz pomarańcze; pamiętaj, aby usunąć wszystkie gorzkie białe pestki. Pracując nad miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić pomarańczowe sekcje do miski.
Wylać i zarezerwować sok do innego użycia.
Aby zmontować, łyżkę żelu do szklanek, naprzemiennie z warstwami pomarańczowych segmentów. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.