Żurawina Granat Terryna

Żurawina Granat Terryna
Terrina z granatu żurawinowego może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, żelatynę, sok z granatów i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 22%. Spróbuj Granat cytrusowa Sałatka Quinoa z żurawiną granat Vinaigrette, Czekoladowa Terrina z żurawinowym Coulis, oraz Ciasto z żurawiną i granatem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żurawinę i 1/4 szklanki cukru utrzeć w robocie kuchennym, aż stanie się gruba i soczysta, około 8 razy. Odstawić na 20 minut do maceracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
W międzyczasie w rondlu na średnim ogniu połączyć pozostałą 1/2 szklanki cukru, 1 1/2 szklanki soku z granatów, laskę cynamonu, ziarna pieprzu, skórkę pomarańczową i szczyptę soli; dusić, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zdjąć z ognia; niech strome przez 20 minut. Wyrzucić cynamon, pieprz i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
4
Resztę 1/2 szklanki soku z granatów i 1/4 szklanki zimnej wody umieścić w misce i posypać żelatyną na wierzchu. Odstawić bez mieszania, aż żelatyna zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj przesiąknięty sok z granatów do mieszaniny żelatyny i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
6
Rozłóż cienką warstwę mieszanki żurawinowej na patelni bochenkowej o wymiarach 9 na 5 cali; wlej wystarczającą ilość mieszaniny granatu i żelatyny do pokrycia (około 3/4 szklanki). Przechowywać w lodówce, aż dopiero zaczyna się ustawić, o 30 protokół. W międzyczasie wymieszaj pozostałe żurawiny do pozostałej mieszaniny żelatyny i odstaw na bok, nie schłodzone. Gdy dolna warstwa jest ustawiona, wlać pozostałą mieszaninę żelatyny i przechowywać w lodówce aż do całkowitego ustawienia, co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
GranatGranat
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
7
Aby podać, Uruchom nóż na krawędziach patelni i odwróć terrine na talerz. (Ustawić patelnię w ciepłej wodzie, aby zmiękczyć żelatynę, jeśli to konieczne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dekoruj skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
9
Zdjęcia Anita Calero
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn