Żurawina Granat Terryna
Terrina z granatu żurawinowego może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, żelatynę, sok z granatów i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 22%. Spróbuj Granat cytrusowa Sałatka Quinoa z żurawiną granat Vinaigrette, Czekoladowa Terrina z żurawinowym Coulis, oraz Ciasto z żurawiną i granatem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żurawinę i 1/4 szklanki cukru utrzeć w robocie kuchennym, aż stanie się gruba i soczysta, około 8 razy. Odstawić na 20 minut do maceracji.
W międzyczasie w rondlu na średnim ogniu połączyć pozostałą 1/2 szklanki cukru, 1 1/2 szklanki soku z granatów, laskę cynamonu, ziarna pieprzu, skórkę pomarańczową i szczyptę soli; dusić, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia; niech strome przez 20 minut. Wyrzucić cynamon, pieprz i skórkę pomarańczową.
Resztę 1/2 szklanki soku z granatów i 1/4 szklanki zimnej wody umieścić w misce i posypać żelatyną na wierzchu. Odstawić bez mieszania, aż żelatyna zmięknie, około 5 minut.
Dodaj przesiąknięty sok z granatów do mieszaniny żelatyny i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Rozłóż cienką warstwę mieszanki żurawinowej na patelni bochenkowej o wymiarach 9 na 5 cali; wlej wystarczającą ilość mieszaniny granatu i żelatyny do pokrycia (około 3/4 szklanki). Przechowywać w lodówce, aż dopiero zaczyna się ustawić, o 30 protokół. W międzyczasie wymieszaj pozostałe żurawiny do pozostałej mieszaniny żelatyny i odstaw na bok, nie schłodzone. Gdy dolna warstwa jest ustawiona, wlać pozostałą mieszaninę żelatyny i przechowywać w lodówce aż do całkowitego ustawienia, co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Aby podać, Uruchom nóż na krawędziach patelni i odwróć terrine na talerz. (Ustawić patelnię w ciepłej wodzie, aby zmiękczyć żelatynę, jeśli to konieczne.)
Dekoruj skórką pomarańczową.