Świąteczny chleb owocowy Carolyn
Świąteczny chleb owocowy Carolyn to wegetariański chleb lakto ovo. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 291 kalorii, 5 g białka i 15 g tłuszczu każda. Za 61 centów za porcję, ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 14 osób. Ten przepis z Allrecipes wymaga zmielonych goździków, jajek, sody oczyszczonej i mielonego cynamonu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także chleb owocowy, sposób przygotowania chleba owocowego lub bułek owocowych, sałatkę brokułową Carolyn i sos spaghetti babci Carolyn.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść formę do pieczenia chleba o wymiarach 8 x 4 cale.
Do dużej miski przesiej mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól, cynamon i goździki. Wymieszaj owies. Masło, cukier i wanilię ubić razem w misce miksera na jasną i puszystą masę. Mieszaj jajka, aż będą dobrze wymieszane.
Wymieszaj mus jabłkowy, orzechy włoskie i rodzynki. Mieszaj mieszaninę mąki, aż będzie wilgotna.
Ciasto wlać do przygotowanej formy.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nóż włożony w środek będzie czysty, około 55 minut. Uważaj, żeby się nie przegrzać. Studzimy przez 5 minut na patelni, a następnie wyjmujemy na kratkę, aby całkowicie ostygły.