Świeże pomarańcze z syropem z czerwonego wina
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 237 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, pomarańcze, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Wiśnie W Syropie Winnym, Dojrzałe figi w syropie z czerwonego wina, oraz Wiśnie w syropie winnym z grzankami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś wino, 1 szklankę cukru i cynamon, aby zagotować w dużym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 18 protokół. Całkowicie chłodny syrop. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Drobno zetrzeć skórkę z 2 pomarańczy.
Wymieszać skórkę i 1 łyżkę cukru w małej misce. Za pomocą małego ostrego noża odetnij skórkę i biały rdzeń ze wszystkich pomarańczy. Praca nad dużą misą, przecięta między membranami w celu uwolnienia segmentów. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryj pomarańczowe segmenty i cukrową skórkę osobno i schłodź.) Pomarańcze i sok podzielić na 8 miseczek.
Polać syropem i posypać cukrową skórką pomarańczową.