Śródziemnomorska Sałatka Bulgur
Śródziemnomorska Sałatka Bulgur zajmuje około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 19g tłuszczu i w sumie 304 kalorii. Za 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Działa dobrze jako raczej niedrogi hor d ' oeuvre. 92 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga bulgur, sera feta, bulionu warzywnego i ogórka. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest spektakularne. Śródziemnomorska Sałatka Bulgur, Śródziemnomorska Sałatka Z Warzyw Bulgur, oraz Wolnowarowy śródziemnomorski Bulgur i soczewica są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj bulion i kaszę bulgur na dużym ogniu. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do miękkości, a bulion prawie się wchłonie.
Zdjąć z ognia; odstawić w temperaturze pokojowej, bez przykrycia, aż bulion się wchłonie.
W małej misce wymieszaj olej, sok z cytryny, pietruszkę, sól i pieprz.
W dużej misce połącz bulgur, fasolę, pomidory, ogórek i cebulę.
Skrop dressingiem; wrzuć do płaszcza.
Posyp serem i orzeszkami pinii.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Sterling Heritage Collection Napa Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Sterling Heritage Collection Napa Chardonnay
Zrównoważony i złożony, Napa Valley Chardonnay składa owoce z kilku winnic w AVA, łącząc bujną, odważną dojrzałość Doliny Środkowej z bogactwem i głębią Carneros. Jasne, złote owoce otwierają nos, zaokrąglone nutami miodu, karmelu, przypraw do pieczenia i tostów. Odważne wejście cytryn i dojrzałego jabłka rozwija wagę i lepkość, gdy ewoluuje przez usta. Wkład beczki pozostawia wrażenie prawie słodkich migdałów na finiszu.