Śmierć musem czekoladowym
Śmierć przez mus czekoladowy może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 573 kalorie, 5G białka, oraz 39g tłuszczu. 235 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka soli, czekoladowe ciasteczka kanapkowe, półsłodkie chipsy czekoladowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Śmierć musem czekoladowym, Śmierć przez czekoladę, oraz Śmierć przez czekoladę dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Obficie nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię z 2 bokami 3/4 cala.
W średniej misce wymieszać zmiażdżone ciasteczka i zmiękczone masło lub margarynę. Wcisnąć mieszaninę równomiernie do nasmarowanej patelni.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 5 minut, a następnie odstawić do ostygnięcia.
Połącz 1 szklankę śmietany, czekolady, ekstraktu z wanilii i soli, w górnej części podwójnego kotła.
Podgrzewaj, aż czekolada całkowicie się stopi i mieszanina będzie gładka. Alternatywnie, jeśli masz Robot kuchenny, możesz wymieszać mieszaninę, umieszczając czekoladę, ekstrakt z wanilii i sól w misce procesora. Zagotować 1 szklankę śmietany na płycie kuchennej, następnie powoli wlać śmietanę do procesora z uruchomionym ostrzem. Kontynuuj proces, aż mieszanina będzie gładka.
Wlać mieszaninę czekolady do miski i ostudzić do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu.
W dużej misce ubić 2 szklanki schłodzonej śmietany z 1/4 szklanki cukru. Beat aż sztywne szczyty tworzą. Złóż bitą śmietanę do mieszanki czekoladowej.
Wlać mieszaninę do ostudzonej skorupy.
Schłodzić ciasto co najmniej 6 godzin przed podaniem. Przed podaniem ubić pozostałą 1 szklankę śmietany z 1/4 szklanki cukru. Ubić na sztywno, następnie wyłożyć na wierzch ciasta końcówką z gwiazdką lub umieścić łyżkę na każdym plasterku.