Śliwki z kurczaka nadziewane ricottą
Suwaki z kurczaka nadziewane ricottą zajmują od początku do końca około 2 godzin . Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 593 kalorie , 27 g białka i 33 g tłuszczu każda. Za 2,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką sos worcestershire, oliwę z oliwek, mleczną ricottę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten hor d'oeuvre. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 38% . Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kurczak nadziewany ricottą , Kurczak nadziewany ricottą i ziołami oraz Piersi z kurczaka nadziewane ricottą .
Instrukcje
W holenderskim piekarniku z grubym dnem, na małym ogniu, dodaj oliwę z oliwek i cebulę. Nie ruszaj, dopóki nie zaczną lekko brązowieć, czyli około 1 godziny.
W międzyczasie zmiel kurczaka w robocie kuchennym, aż mięso będzie grube, ale jednolite, używając 10 krótkich impulsów.
Zeskrob do miski i wymieszaj z ricottą, Worcestershire, 1 łyżką soli, 1 łyżeczką pieprzu i natką pietruszki.
Dobrze wymieszaj. Z mieszanki kurczaka uformuj małe kotleciki o średnicy około 3 cali i wysokości 2 cali.
Ułożyć na blasze i przechowywać w lodówce.
Kiedy już wszystkie cebule się skarmelizują, odglasujemy whisky i dodajemy cukier, 2 łyżki soli i 1 łyżeczkę pieprzu.
Pozwól cebulom karmelizować przez kolejne 10 minut, a następnie odłóż na bok.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu, aż będzie gorąca, około 5 minut.
Dodaj olej roślinny i partiami smaż naleśniki, aż termometr do mięsa wskaże 50 stopni F pośrodku, około 5 minut z każdej strony.
Zdjąć z patelni i trzymać w cieple na blasze w piekarniku. Kontynuuj, aż wszystkie suwaki będą ugotowane. Posmaruj bułki masłem i smaż na patelni na średnim ogniu, aż uzyskają złoty kolor.
Aby złożyć, umieść suwak z kurczaka na dolnej bułce, połóż na nim marmoladę cebulową i posmaruj dressingiem wyspowym 18 000 na górnej bułce.
Udekoruj korniszonem lub włócznią ogórkową.
W robocie kuchennym miksuj żółtka przez 10 sekund, aż uzyskają puszystą konsystencję.
Dodaj sok z cytryny i powoli, równym, cienkim strumieniem, powoli dodawaj olej. Gdy majonez nabierze jasnego koloru i wymiesza się z nim cały olej, przełóż go do miski i dodaj ostry sos, kapary i ketchup.