Łosoś z salsą Nektarynkową

Łosoś z salsą Nektarynkową
Przepis łosoś z Nektarynką Salsan jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest niesamowitym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 68 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka płatków pieprzu, miód, papryka jalapeño chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Łosoś Z Salsą Nektarynkową, Grillowany łosoś z salsą Nektarynkową, oraz Salsa Nektarynkowa.

Instrukcje

1
W średniej misce połącz składniki salsy. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Przygotować grill do bezpośredniego gotowania na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Łososia z obu stron doprawić solą i płatkami czerwonej papryki, a następnie skropić sokiem z limonki i olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
łosośłosoś
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Wyczyść ruszt do gotowania. Grillować łososia, mięso bokiem w dół, na bezpośrednim dużym ogniu, z pokrywą zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż można podnieść filety z rusztu szczypcami bez sklejania, 6 do 8 minut. Przekręć filety i ugotuj je do pożądanej doneness, 2 do 3 minut dla średnio rzadkich. Wsuń szpatułkę między skórę a ciało i przenieś filety na talerze do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
5
Podawać na ciepło z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia18
Magazyn