Łosoś z desek olchowych w marynacie w stylu azjatyckim

Łosoś z desek olchowych w marynacie w stylu azjatyckim
Łosoś olchowy w marynacie w stylu azjatyckim to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie marynata. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka miodu, cytryny, sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Łosoś pieczony z Olchy z koperkiem i żurawiną, Pieczony Łosoś Po Azjatycku, oraz Smaczne Filety Z Łososia Po Azjatycku.

Instrukcje

1
Namoczyć deskę w wodzie, aby pokryć 1 godzinę; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Aby przygotować grill do pośredniego grillowania, podgrzej jedną stronę grilla do wysokiej temperatury (400 tp 500).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Połącz ocet i kolejne 6 składników (ocet przez cytrynę) w dużej plastikowej torbie na suwak; Zamknij. Wstrząsnąć, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CytrynaCytryna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
4
Dodaj rybę; foka. Marynować w lodówce 30 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
5
Umieść deskę na ruszcie grillowym na dużym ogniu; grill 5 minut lub do lekko zwęglonego. Ostrożnie obróć deskę; przejdź do chłodnej strony grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Wyjąć rybę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
RybyRyby
7
Umieść rybę, skórą w dół, na zwęglonej stronie deski. Łosoś z grilla, przykryty pokrywką z grilla, 15 minut lub do momentu, gdy ryba płatki widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Posypać zieloną cebulą i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Ziarna SezamuZiarna Sezamu

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia79
Magazyn