Szarpane udka z kurczaka z domowym ostrym sosem Mango-Habanero

Szarpane udka z kurczaka z domowym ostrym sosem Mango-Habanero
Szarpane udka z kurczaka z domowym ostrym sosem Mango-Habanero wymagają około 1 godziny i 26 minut od początku do końca. Za 3,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 673 kalorie, 39 g białka i 42 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. 469 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ziele angielskie, sól, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako dość droga marynata. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 80%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Udka Z Kurczaka Jerk Z Domowym Sosem Mango-Habanero, Grillowany Kurczak Jerk Wcierany Z Glazurą Habanero-Mint i Grillowany Kurczak Jerk Mango-Habanero.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Połącz wszystkie przyprawy w małej misce. Natrzeć skórką kurczaka nacieraniem i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Chilli Fresno, Przekrojone Na PółChilli Fresno, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12-calowe Pieczywo Pełnoziarniste Lub Zwykłe Chleby Lavash12-calowe Pieczywo Pełnoziarniste Lub Zwykłe Chleby Lavash
3
Rozgrzej grill na średnim ogniu i grilluj uda skórą do dołu przez 12 do 15 minut lub do złotego koloru. Obróć kurczaka, zamknij pokrywę grilla i przesuń kurczaka na bok (lub chłodniejszą część) grilla. Kontynuuj gotowanie przez 6 do 7 minut lub do całkowitego ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Liście Tymianku, Grubo PosiekaneLiście Tymianku, Grubo Posiekane
4
Wyjmij na talerz i odstaw na 5 minut przed podaniem.
5
Podawaj plastry świeżego mango i ostry sos Mango-Habanero.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Filetu Z Halibuta Lub Miecznika, Pokrojonego W 2-calowe Paski1/2 Funta Filetu Z Halibuta Lub Miecznika, Pokrojonego W 2-calowe Paski
Posiekane MangoPosiekane Mango
6
Posyp na wierzchu listkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Lub Olej Słonecznikowy Do Smażenia)Oliwa Z Oliwek Lub Olej Słonecznikowy Do Smażenia)
7
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki świeże Grzyby, Drobno PosiekanePokrojone W Plasterki świeże Grzyby, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2-1/2 Szklanki Warzyw Mieszanki Kalifornijskiej2-1/2 Szklanki Warzyw Mieszanki Kalifornijskiej
8
Dodaj cebulę, czosnek, mango, habanero i ocet i gotuj na małym ogniu przez 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane MangoPosiekane Mango
3 Szklanki świeżej Pietruszki Płaskolistnej3 Szklanki świeżej Pietruszki Płaskolistnej
1 Szklanka Napoju Soy Dream (oryginalny Smak) Lub Mleka1 Szklanka Napoju Soy Dream (oryginalny Smak) Lub Mleka
Hain żywności Jodowanej Soli MorskiejHain żywności Jodowanej Soli Morskiej
9
Umieść mieszaninę w blenderze i miksuj, aż będzie gładka. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj kilka łyżek ciepłej wody lub octu. Sezon z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki świeżej Pietruszki Płaskolistnej3 Szklanki świeżej Pietruszki Płaskolistnej
Zmieloną świeżą Gałkę MuszkatołowąZmieloną świeżą Gałkę Muszkatołową
1 1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (około 2 Filiżanek)1 1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (około 2 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kremowy SłońKremowy Słoń

Składniki

11 funt cukinii,Do wyboru lody lub bita śmietanaDo wyboru lody lub bita śmietana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)proszek cayenneproszek cayenne81/2 szklanki plus 2 łyżeczki kwaśnej śmietany1/2 szklanki plus 2 łyżeczki kwaśnej śmietany81/2 szklanki plus 2 łyżeczki kwaśnej śmietany1/2 szklanki plus 2 łyżeczki kwaśnej śmietany81/2 szklanki plus 2 łyżeczki kwaśnej śmietany1/2 szklanki plus 2 łyżeczki kwaśnej śmietany4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLiście kolendry, do dekoracjiLiście kolendry, do dekoracji4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLiście kolendry, do dekoracjiLiście kolendry, do dekoracji11 funt cukinii,jak pistacje lub orzechy włoskiejak pistacje lub orzechy włoskie2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki11 funt cukinii,goździki mielonegoździki mielone2(zima)kolendra mielonakolendra mielona2(zima)imbir mielonyimbir mielony1habanero, posiekanehabanero, posiekane1habanero, posiekanehabanero, posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier2(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPokrojone świeże mangoPokrojone świeże mango2dojrzałe mango, obrane, pestki i grubo posiekanedojrzałe mango, obrane, pestki i grubo posiekane1małeCebula hiszpańska, drobno posiekanaCebula hiszpańska, drobno posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gruby czarny pieprzgruby czarny pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.tymianek suchytymianek suchy2396 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny białyocet winny biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 26 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawPrzyprawyMarynaty
Magazyn