Łosoś w kremowym Jedwabnym sosie
Łosoś w kremowym Jedwabnym sosie to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 668 kalorii, 25g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka masła, czosnek, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Łosoś w kremowym sosie koperkowym, Łosoś W Kremowym Sosie Awokado, oraz Łosoś W Kremowym Sosie Limonkowym.
Instrukcje
Oderwać kawałek 2 stóp pergaminu i umieścić plasterki cytryny w środku, wzdłuż.
Na plasterki cytryny ułożyć świeży rozmaryn i tymianek.
Filety z łososia ułożyć na ziołach. Podziel 1 łyżkę masła między każdy filet. Złóż i uszczelnij pergamin, uważając, że plasterki cytryny i zioła pozostają na dnie. Owinąć kolejny kawałek pergaminu szczelnie wokół ryby.
Umieścić pakiet ryb w podwójnym kotle na 25 do 30 minut. Podczas gotowania ryby, zrobić sos.
W rondlu połącz pozostałe 1/4 szklanki masła, oliwę z oliwek, czosnek i cebulę; gotuj i mieszaj na średnim ogniu przez 15 minut, aż cebula będzie przezroczysta. Nie nad brown.
Wlać śmietanę i gotować, aż zacznie zgęstnieć.
Wlać gorącą mieszaninę masła do blendera.
Dodaj świeżą miętę i zmiksuj na wysokiej przez 10 do 15 sekund.
Wlać z powrotem do rondla, aby ogrzać i zagęścić przez 2 do 3 minut, stale mieszając. Nie pozwól mu siedzieć zbyt długo, albo zacznie się rozkładać.
Po zakończeniu ryby usuń z pergaminu i tempo na ciepłym talerzu. Łyżka sosu na wierzchu ryby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.