Łosoś Teriyaki może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. To danie główne ma 411 kalorii, 36g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $4.5 za porcję. Jeśli masz sok z cytryny, sos sojowy, steki z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Łosoś Teriyaki, Łosoś Teriyaki, oraz Łosoś Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszaj olej sezamowy, sok z cytryny, sos sojowy, brązowy cukier, nasiona sezamu, mieloną musztardę, imbir i czosnek w proszku w małym rondlu na małym ogniu. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Odstawić 1/2 szklanki marynaty do fastrygowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W Proszku
Czosnek W Proszku
Ziarna Sezamu
Brązowy Cukier
Sok Z Cytryny
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Marynata
Imbir
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Pozostałą marynatę wlać do plastikowej torebki i włożyć do marynaty łososia. Wycisnąć powietrze z worka, uszczelnić i marynować steki z łososia przez co najmniej 1 godzinę (2 godziny dla lepszego smaku).
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Odcedzić i wyrzucić zużytą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
4
Ustaw stojak piekarnika około 4 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Umieść steki z łososia na patelni brojlerów i broil przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
6
Steki Brush z zarezerwowanej marynaty, włączyć, i dusić, aż ryba jest nieprzezroczysta i płatki łatwo, o 5 Więcej minut.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.