Łosoś Teriyaki

Łosoś Teriyaki
Łosoś Teriyaki może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. To danie główne ma 411 kalorii, 36g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $4.5 za porcję. Jeśli masz sok z cytryny, sos sojowy, steki z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Łosoś Teriyaki, Łosoś Teriyaki, oraz Łosoś Teriyaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj olej sezamowy, sok z cytryny, sos sojowy, brązowy cukier, nasiona sezamu, mieloną musztardę, imbir i czosnek w proszku w małym rondlu na małym ogniu. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Odstawić 1/2 szklanki marynaty do fastrygowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
MarynataMarynata
ImbirImbir
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Pozostałą marynatę wlać do plastikowej torebki i włożyć do marynaty łososia. Wycisnąć powietrze z worka, uszczelnić i marynować steki z łososia przez co najmniej 1 godzinę (2 godziny dla lepszego smaku).
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Odcedzić i wyrzucić zużytą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
4
Ustaw stojak piekarnika około 4 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść steki z łososia na patelni brojlerów i broil przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z łososiaStek Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
6
Steki Brush z zarezerwowanej marynaty, włączyć, i dusić, aż ryba jest nieprzezroczysta i płatki łatwo, o 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
RybyRyby
7
Ponownie posmarować marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn