Łosoś Grillowany z migdałami i przyprawami
Migdały i przyprawy crusted grillowanego łososia może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,45 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, białko jaja, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać śliwkowe migdały, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Czekoladowy Z Awokado jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Łosoś Grillowany z migdałami i przyprawami, Łosoś pokrojony w przyprawy, oraz Przyprawowy łosoś z prażonymi burakami imbirowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni na średnim ogniu, migdały tosty, stale mieszając, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Ostudzić, następnie drobno posiekać i przenieść do miski.
W tej samej patelni, grzać kolendrę i nasiona kminku, aż pachnące, o 2 protokół, mieszając raz lub dwa razy.
Ostudzić, a następnie grubo zmielić w młynku do przypraw. Tosty i zmielić nasiona sezamu w ten sam sposób.
Dodaj zmielone przyprawy i nasiona sezamu do migdałów wraz z tymiankiem, 3/4 łyżeczki. sól i pieprz.
Łososia doprawić pozostałą solą.
Strona filetów bez skórki z białkiem jajka, a następnie pokryć mieszanką migdałowo-przyprawową, lekko naciskając, aby przylegała do ryby.
Przygotuj grill gazowy lub węglowy do pośredniego ogrzewania. Jeśli używasz grilla gazowego, obróć wszystkie palniki do góry i zamknij pokrywę. Gdy temperatura wewnątrz grilla osiągnie 400, podnieś pokrywę i wyłącz jeden z palników, tworząc pośrednią strefę ogrzewania. Jeśli za pomocą grilla węglowego, Światło 50 do 60 brykiety i niech spalić, aż tylko pokryte popiołem, 20 do 30 minut. Usypać je z jednej strony, pozostawiając oczyszczony obszar do pośredniego gotowania.
Złóż dwa 12 na 18 cali. kawałki wytrzymałej folii aluminiowej w połowie szerokości, tworząc prostokąty. Używając końcówki małego noża, wykonaj otwory w prostokąty o średnicy około 2 cali. od siebie i poszerzyć każdy otwór do wielkości dziesięciocentówki. Nasmaruj folię oliwą z oliwek; Ustaw na bezpośrednim ogniu na 2 minuty.
Posmaruj Skórki łososia olejem i ustaw 2 filety, Skórka do dołu, na każdym prostokącie folii. Przykryj grill (jeśli używasz węgla drzewnego, otwórz otwory wentylacyjne na pokrywie) i gotuj ryby, aż skóra będzie jasnobrązowa i naprawdę skwiercząca, 5 do 6 minut. Za pomocą szczypiec, przesuń folię do pośredniego ciepła, przykryć i gotować, aż wszystko, ale top 1/4 cala. jest gotowane, 3 do 8 minut. Przesuń rybę z powrotem na bezpośrednim ogniu, przykryj i gotuj, aż ryba zostanie ugotowana (pokrojona w celu przetestowania), a skóra rumiana i chrupiąca, o 3 protokół.
Przełożyć folię z łososiem na blachę do pieczenia bez krawędzi i przesuwając szpatułkę do ciasta lub inną cienką szpatułkę między skórką łososia a folią, bardzo delikatnie uwolnić ryby z folii.
Podawać z prostym herbed kuskus, jeśli chcesz.