Łosoś gotowany w folii z majonezem herby
Łosoś gotowany w folii z majonezem herby zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na $8.89 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 984 kalorie, 75g białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz szczypiorek, wypatroszony i skalowany łosoś, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 16 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Paczka-gotowany łosoś z majonezem herby, Herby hamburgery jagnięce z majonezem z buraków, oraz Salmon & herby potato coulibiacs.
Instrukcje
Piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
Na dużą blachę do pieczenia ułożyć duży kawałek folii o podwójnej szerokości i posmarować olejem, a następnie włożyć łososia na środek. Włóż kilka hojnych gałązek koperku i szalotki w jamie ciała, a następnie doprawić.
Ostrożnie podnieś boki folii, aby otoczyć rybę, dobrze doprawić do środka i na zewnątrz, a następnie zalać winem.
Uszczelnij folię na całej długości, ale nie za mocno na rybie, musisz dać jej trochę miejsca w paczce.
Po ugotowaniu łososia ostrożnie rozpakuj paczkę foliową i pociągnij płetwę grzbietową na kręgosłup ryby. Jeśli łosoś jest gotowy, powinien zniknąć bardzo łatwo. Ponownie zamknąć paczkę i pozostawić do ostygnięcia będzie kontynuować gotowanie trochę więcej, jak ostygnie. Jeśli nie jesteś pewien, czy łosoś jest wystarczająco ugotowany, zwróć go do piekarnika na 10 minut więcej.
Gdy wystygnie, ostrożnie obrać skórę z jednej strony łososia. Być może będziesz musiał użyć noża, aby zacząć, ale po tym powinien łatwo się odkleić. Pozostawić ugotowany koperek i szalotkę na miejscu, ponieważ możesz uszkodzić mięso łososia, jeśli spróbujesz je usunąć.
Użyj noża, aby zeskrobać brązowy tłusty miąższ. Smakuje pysznie, ale nie wygląda tak atrakcyjnie jak różowy miąższ pod spodem. Ostrożnie obrócić łososia na talerz i usunąć skórę i brązowy miąższ z drugiej strony.
Aby służyć, ostrożnie usuń filety z jednej strony ryby, pozostawiając kości. Zobaczysz, że ryba ma naturalny podział na 2 długie filety z każdej strony. Włóż nóż wzdłuż środka i ostrożnie usuń każdy filet.
Filety przełożyć na półmisek.
Podnieś kość środkową z pozostałej całej ryby, aby oderwać się w jednym kawałku i usunąć aromaty. Rozluźnij 2 Pozostałe filety i usuń wszelkie kości Szpilki. Złóż łososia na talerzu. Mieszaj zioła do majonezu i udekoruj łososia rukolą, ogórkiem, ziołami i cytryną.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.