Łatwy Szpinak Dal (Dhal, Dhall)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łatwego szpinaku Dal (Dhal, Dhall). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz kurkumę, masło, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal), Easy Red Soczewica Dhal, oraz Przyprawiony Dhal (Masala Dhal).
Instrukcje
Rozszczepiony groszek umieścić w sitku o drobnych oczkach i dokładnie spłukać pod zimną wodą.
Przenieść do dużego rondla, dodać odmierzoną wodę i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu i skimming wszelkie szumowiny z powierzchni z dużą łyżką, aż groszek są całkowicie miękkie i konsystencja split groch zupa, o 45 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem z cytryny i odmierzoną solą; odstawić.
Masło rozgrzać na średniej patelni na średnim ogniu, aż się spieni.
Dodać nasiona kminku i kurkumy i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż nasiona kminku są opiekane i pachnące, a masło jest bardzo spienione, o 3 protokół.
Dodać czosnek, imbir, i serrano; doprawić solą; i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 2 do 3 protokół.
Dodać szpinak, doprawić solą i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szpinak całkowicie zwiędnie, o 4 protokół.
Masę szpinakową przełożyć do rondla z rozszczepionym groszkiem i wymieszać.
Podawać natychmiast z gotowanym na parze ryżem lub naan z boku.