Łatwa Sałatka Z Brokułów
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka? Łatwa Sałatka z brokułów może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 224 kalorie, 5G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 73 centy za porcję, ten przepis okładki 18% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka soli i mielonego pieprzu, octu ryżowego, płatków pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest lubiany przez 279 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżką wynik 100%, to danie jest ogromne. Spróbuj Domowa Sałatka z brokułów – łatwa i smaczna sałatka, która nie wymaga gotowania, Łatwa Sałatka Z Brokułów, oraz Łatwa Wegańska Sałatka Z Brokułów podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć DNA łodygi brokułów i odciąć głowy brokułów; pokroić głowy brokułów na ćwiartki. Pędy brokułów obrać i pokroić w ćwiartki poprzecznie.
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniego i gotować brokuły do miękkości, gdy cięte nożem do parowania, ale nadal lekko jędrne, 5 do 6 minut.
Przełóż brokuły do dużej miski wypełnionej zimną wodą i ostygnij, aby zatrzymać proces gotowania.
Dobrze spuścić. Ułóż brokuły na durszlaku z różyczkami skierowanymi w dół w kierunku otworów durszlaka i pozwól brokułom kapać przez co najmniej 30 minut.
Czosnek, sok z cytryny, ocet ryżowy, musztarda Dijon, płatki czerwonej papryki, sól i czarny pieprz ubić razem w dużej misce. Powoli skrop oliwę z oliwek, szybko ubijając, aż dressing będzie gęsty i kremowy. Dostosuj sól, czarny pieprz i pokruszone płatki czerwonej papryki do smaku.
Wrzucić brokuły z sosem; odstawić 5 do 10 minut, aby marynować, a następnie ponownie wrzucić. Można schłodzić do godziny, jeśli chcesz podawać sałatkę na zimno.