Złote Ziemniaczano-Pasternakowe Latkes
Złote ziemniaczano-Pasternakowe Latkes może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 12g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do Chanuka. Mieszanka masła, pasternak, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to niedrogie przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 89%. Podobne przepisy to Latki Ziemniaczane I Pasternakowe, Latki Ziemniaczano-Pasternakowe, oraz Ziemniaczane Latkes Pasternak.
Instrukcje
Ziemniaki, pasternak i cebulę zetrzeć przez duże otwory na tarce; wrzucić sokiem z cytryny.
Rozprowadzić mieszaninę na 2 czystych, suchych ręcznikach kuchennych.
Zwiń każdy ręcznik, zaczynając od 1 długiej strony. Wykręcić ręczniki, aby wycisnąć nadmiar płynu.
Umieścić mieszaninę ziemniaków w dużej misce.
Wymieszać z jajkami, mączką z macy, solą i pieprzem. (
Mieszanina będzie sucha, ale utrzyma swój kształt po sprasowaniu.)
Roztopić 2 Łyżki. masło z 2 łyżkami. olej w głębokiej patelni elektrycznej ogrzanej do 375 lub w dużej patelni nonstick na średnim lub średnim ogniu. Drop 6 do 8 luźno pakowane 1/4 cupfuls mieszaniny ziemniaków do gorącej mieszaniny masła; naciśnij lekko spłaszczyć do 3-calowych rund. Gotować 3 do 5 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Posypać dodatkową solą. Powtórz procedurę z pozostałym masłem, olejem i mieszaniną ziemniaków.
Podawać latkes natychmiast, lub ogrzać na stojaku drucianym na blasze do pieczenia w piekarniku 250 do 30 minut.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy mączki Manischewitz niesolonej Macy.