Złote Ziemniaczano-Pasternakowe Latkes

Złote Ziemniaczano-Pasternakowe Latkes
Złote ziemniaczano-Pasternakowe Latkes może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 12g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do Chanuka. Mieszanka masła, pasternak, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to niedrogie przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 89%. Podobne przepisy to Latki Ziemniaczane I Pasternakowe, Latki Ziemniaczano-Pasternakowe, oraz Ziemniaczane Latkes Pasternak.

Instrukcje

1
Ziemniaki, pasternak i cebulę zetrzeć przez duże otwory na tarce; wrzucić sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
PasternakPasternak
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
2
Rozprowadzić mieszaninę na 2 czystych, suchych ręcznikach kuchennych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
3
Zwiń każdy ręcznik, zaczynając od 1 długiej strony. Wykręcić ręczniki, aby wycisnąć nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4
Umieścić mieszaninę ziemniaków w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wymieszać z jajkami, mączką z macy, solą i pieprzem. (
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Mieszanina będzie sucha, ale utrzyma swój kształt po sprasowaniu.)
7
Roztopić 2 Łyżki. masło z 2 łyżkami. olej w głębokiej patelni elektrycznej ogrzanej do 375 lub w dużej patelni nonstick na średnim lub średnim ogniu. Drop 6 do 8 luźno pakowane 1/4 cupfuls mieszaniny ziemniaków do gorącej mieszaniny masła; naciśnij lekko spłaszczyć do 3-calowych rund. Gotować 3 do 5 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Posypać dodatkową solą. Powtórz procedurę z pozostałym masłem, olejem i mieszaniną ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
10
Podawać latkes natychmiast, lub ogrzać na stojaku drucianym na blasze do pieczenia w piekarniku 250 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Dekorować, w razie potrzeby.
12
Uwaga: do celów testowych użyliśmy mączki Manischewitz niesolonej Macy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
KuchnieŻydowskie
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeChanukowe
Magazyn